Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Постраждали п’ятеро людей та пошкоджено понад 20 будинків: на Херсонщині поліція задокументувала наслідки ворожих атак
Опубліковано 09 серпня 2024 року о 10:45

Правоохоронці фіксують чергові злочини окупантів проти мирного населення. Ворожі війська вкотре завдали ударів з артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню, авіації та БпЛА по населених пунктах Бериславського та Херсонського районів.

Від ворожих атак потерпали Херсон, Антонівка, Садове, Придніпровське, Білозерка, Кізомис, Велетенське, Комишани, Ромашкове, Широка Балка, Надеждівка, Берислав, Тягинка, Бургунка, Золота Балка та Гаврилівка.

В результаті обстрілів пошкоджено 36 об’єктів: 19 приватних та три багатоповерхові будинки, 11 автомобілів та три гаражі.

Під ворожим вогнем опинився Берислав. Внаслідок артилерійського обстрілу 71-річний місцевий житель отримав тяжкі поранення: у нього травматична ампутація плеча та відкритий перелом стегна. Під час обстрілу чоловік перебував на вулиці.

З авіації противник завдав ударів шістьма керованими бомбами по Тягинці та Шиловій Балці, пошкоджень зазнав заклад дошкільної освіти.

Артилерійським вогнем пошкоджено два приватні будинки у Велетенському та Широкій Балці.

В результаті скидання вибухівок із дронів пошкоджено три приватні будинки у Ромашковому та Білозерці, сталося загоряння сухостою у Комишанах.

FPV-дронами противник бив по Білозерці, Антонівці та Надеждівці, пошкоджено приватний будинок.

У полі поблизу Нововоскресенського через детонацію російської міни підірвався трактор. 33-річний водій отримав контузію та черепно-мозкову травму. Поліція закликає аграріїв бути обережними під час виконання польових робіт, а у разі виявлення підозрілих предметів негайно звертатися за номерами «101» або «102».

Херсон та передмістя знову страждали від російських обстрілів.

У Дніпровському районі через скидання боєприпасів із ворожих безпілотників пошкоджено службовий автомобіль поліції та п’ять цивільних автівок. Артилерійським вогнем у цьому ж районі пошкоджено багатоповерховий та дев’ять приватних будинків.

Вночі з реактивних систем залпового вогню ворог бив по прибережній зоні Корабельного району, пошкоджень зазнали три приватні будинки.

На світанку та вранці з артилерії армія рф обстріляла мікрорайони «Корабел» і «Таврійський», снарядами пошкоджено заводське приміщення, два багатоповерхові та приватний будинки, три гаражі та стільки ж автомобілів.

Зранку російські війська з артилерії завдали удару по передмістю Херсона – Антонівці, мінно-вибухову травму та контузію отримала 23-річна жінка. Вдень та ввечері обстріли селища поновилися. Внаслідок атак ворожих дронів та артилерійських обстрілів постраждали троє чоловіків віком 21, 49 та 58 років, в усіх мінно-вибухові травми та уламкові поранення. Пошкоджень зазнали два автомобілі.

На місцях «прильотів» працювали поліцейські, рятувальники та медики, які збирали речові докази, ліквідовували наслідки ворожих атак із боку окупаційних військ рф та надавали допомогу постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 357 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 13 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux