Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Оперативник з окупованої Волновахи Микола Циганок: ми не виїжджали до останнього, адже місцеві потребували нашої допомоги
Опубліковано 01 жовтня 2024 року о 10:55

Зараз майор поліції служить на Хмельниччині, адже його рідна Волноваха перебуває під тимчасовою окупацією. Проте поліцейський переконаний, що невдовзі прийде той час, коли десятки тисяч жителів Донеччини зможуть повернутися на рідну землю. 

Майор поліції втратив домівку, де народився та провів найкращі роки життя. Разом із сім’єю вони змушені були втікати з рідної Донеччини. Зараз Микола Циганок займає посаду начальника відділу кримінальної поліції Кам’янець-Подільського райуправління.

У правоохоронних органах Микола Циганок з 2006-го року. Працював на посаді оперуповноваженого. З 2014-го, коли почались воєнні дії на Донеччині, доводилось поєднувати оперативну роботу та допомагати військовим: забезпечували роботу блокпостів, проводили фільтраційні заходи з метою виявлення злочинних угрупувань та ДРГ ворога.

Найбільше з того часу в пам’яті Миколи закарбувалось убивство, яке сколихнуло всю правоохоронну систему: у 2014 році сепаратисти розстріляли автомобіль начальника Докучаєвського міськвідділу міліції. Микола Циганок безпосередньо брав участь у встановленні та розшуку вбивць та вже за два тижні спільно з колегами затримав злочинців.

З часом поліцейського призначили на посаду начальника кримінальної поліції Волноваського районного відділу. Та вже у лютому 2022 року Волноваха опинилась в епіцентрі боїв, адже була для ворога стратегічною ціллю. Справжнє пекло тривало понад два тижні, ворог знищував місто на очах й масова евакуація населення була вкрай необхідною. Рятувати цивільних було основним завданням поліцейських.

«Доводилось часто просити людей евакуюватись, — згадує майор поліції. — Їм було важко покидати дім, але знаходитись там було вкрай небезпечно. Коли ворог вже був у Волновасі, ми до останнього не виїжджали, адже місцеві потребували нашої допомоги».

Крім порятунку жителів міста та прилеглих сіл і селищ, правоохоронцям доводилось протидіяти і мародерам.

За відважний опір ворогу Президент України присвоїв Волновасі відзнаку «Місто-Герой України». На жаль, зараз місто продовжує перебувати під тимчасовою окупацією. Проте, Микола Циганок переконаний, що невдовзі прийде той час, коли десятки тисяч жителів Донеччини зможуть повернутися на рідну землю.

«Волноваха і усі захоплені ворогом міста і села житимуть знову під українським прапором, – впевнений Микола Циганок. - Сила та сміливість нашого народу здатні знищити ворога, покласти кінець агресії та досягти довгоочікуваного миру та розквіту держави».

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux