Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Херсонщині через російські обстріли пошкоджено понад 50 будинків, 19 людей поранено, серед постраждалих – поліцейська
Опубліковано 01 жовтня 2024 року о 11:00

Минулої доби війська рф обстрілювали правобережжя Херсонської області з артилерії, мінометів, танків, БпЛА, завдали авіаційних та ракетних ударів. Під обстрілами противника вкотре перебували деокуповані населені пункти Бериславського та Херсонського районів.

Від ворожих атак потерпали Херсон, Антонівка, Придніпровське, Станіслав, Білозерка, Велетенське, Садове, Томина Балка, Первомайське, Берислав, Бургунка, Нововоронцовка, Велика Олександрівка, Іщенка, Старосілля, Золота Балка, Одрадокам’янка.

У населених пунктах пошкоджень зазнали 62 об’єкти: 55 приватних будинків, адміністративна будівля, школа, дитячий садочок та чотири автомобілі.

військові рф здійснили ракетний удар по Великій Олександрівці. Пошкоджень зазнали навчальний заклад, адміністративна будівля та понад 60 приватних будинків. Отримали поранення 37-річна жінка та двоє чоловіків віком 45 і 62 роки. Їх доправили до лікарні з мінно-вибуховими травмами й множинними уламковими пораненнями. Також постраждала 31-річна поліцейська, яка перебувала поза службою, у неї перелом ноги.

Дронами типу «FPV» противник бив по Бериславу, Бургунці, Антонівці, по центру та Дніпровському району Херсона.

Під артилерійським вогнем армії рф перебувала Білозерка, там пошкоджено щонайменше чотири приватні будинки.

російські загарбники значно активізували дронові атаки по населених пунктах Херсонського району.

Вдень скинули вибухівку з безпілотника на Станіслав. Поранені 44-річна жінка та 46-річний чоловік, вони отримали вибухові та черепно-мозкові травми, а також контузії. Пошкоджено автомобіль.

Через атаку ворожого БпЛА у Велетенському отримав травми 69-річний чоловік, який у момент удару їхав вулицею на велосипеді.

У Антонівці в результаті скидання вибухівки біля магазину травмовано 23-річного чоловіка та двох жінок віком 33 і 58 років. Їх ушпиталили з мінно-вибуховими травмами, уламковими пораненнями й переломами. Біля зупинки громадського транспорту через атаку ворожого БпЛА отримали поранення двоє жінок віком 53 і 72 роки. Мінометним вогнем пошкоджено чотири приватні будинки. Вночі по Антонівці противник здійснив авіаудар, скинувши керовану бомбу.

У найбільш обстрілюваному районі Херсона, Дніпровському, внаслідок ударів ворожих безпілотників зазнали пошкоджень гімназія, три автомобілі та приватний будинок. Мінно-вибухову травму й уламкові поранення отримав 71-річний чоловік.

По медичну допомогу звернулися троє жінок із Білозерки й Херсона, двоє мешканців Томиної Балки та чоловік із Берислава, які отримали поранення внаслідок ворожих обстрілів 25 та 29 вересня.

На місцях обстрілів працювали слідчо-оперативні групи поліції, які вилучали уламки ворожих снарядів та фіксували злочини.

За минулу добу поліція відреагувала на 350 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 15 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції

 Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux