Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Чернігівщині у підрозділі поліції в селищі Козелець запрацювала система Custody Records
Опубліковано 14 червня 2024 року о 17:15

У відділенні поліції № 1 (селище Козелець) Чернігівського райуправління поліції презентували роботу системи контролю за дотриманням прав людини Custody Records. Цей проєкт розвивається в органах і підрозділах Національної поліції України для безпеки як затриманих осіб, так і самих правоохоронців. 

- Відділення поліції у Козельці – вже четвертий підрозділ на Чернігівщині, де відтепер діятиме система Custody Records. Запровадження чергового такого комплексу в нашій області –– це новий рівень дотримання прав людини в поліцейській діяльності. Важливо відзначити, що ця новела виводить забезпечення прав затриманих осіб на європейський рівень. І не менш важливо для мене як керівника – що Custody Records гарантує убезпечення поліцейських від безпідставних звинувачень з боку затриманих. Отже, ми будемо рухатися до того, аби обладнати такою системою кожен підрозділ поліції Чернігівщини, де вона потрібна, – звернувся до присутніх на презентації Custody Records начальник Головного управління Нацполіції в Чернігівській області Іван Іщенко. 

Заступник начальника Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України Володимир Захаренко пояснив учасникам презентації, яким саме чином система Custody Records виконує задачі захисту прав та безпеки затриманих, доставлених до підрозділу осіб, а також уникнення можливих безпідставних звинувачень громадян щодо дій поліцейських. 

Присутні на презентації керівники підрозділів правоохоронних відомств, представники місцевої влади і голови територіальних громад, а також підприємці детально ознайомились із системою Custody Records. Зокрема, їм було покроково продемонстровано порядок дій, які відбуватимуться із затриманою особою в підрозділі поліції. Алгоритм процесу роз’яснювався на кожному з етапів.

Учасники презентації оглянули приміщення для проведення процесуальних дій із затриманими: кімнати для конфіденційної зустрічі доставленої особи із захисником; для проведення інтерв’ю інспектора дотримання прав людини як із доставленим громадянином, так і з поліцейським, що здійснив затримання; кімнату слідчих дій, а також кімнату для затриманих.

Учасники презентації високо оцінили побачене і висловили переконання в ефективності такої інформаційної підсистеми.

Керівник поліції Чернігівщини подякував всім причетним до впровадження проєкту Custody Records у відділенні поліції селища Козелець.

- Попри об’єктивні складнощі воєнного часу, ми продовжуємо розвивати на Чернігівщині важливі безпекові проєкти. Відзначу не тільки систему Custody Records, а й проєкти «Поліцейський офіцер громади» та новітній «Офіцер служби освітньої безпеки». Кінцевим рахунком, всі новели в організації поліцейської діяльності наближають нас до однієї мети: підвищення рівня безпеки в регіоні, захист прав громадян і відповідність кращим європейським напрацюванням у сфері забезпечення правопорядку, - підкреслив Іван Іщенко.

 

Відділ комунікації поліції Чернігівської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux