Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Історія подружжя поліцейської та рятувальника, які щодня піклуються про безпеку людей у прикордонних громадах Сумщини
Опубліковано 19 вересня 2024 року о 12:40

Поліцейський офіцер громади Альона Дядечко та її чоловік, водій групи забезпечення аварійно-рятувальних робіт ДСНС Олександр Дядечко, присвятили своє життя службі громаді та порятунку людей. Поліцейська та рятувальник працюють на Сумщині, забезпечуючи безпеку місцевих жителів, проводячи евакуацію та допомагаючи людям після обстрілів, попри постійні загрози та виклики війни.

Альона Дядечко, старший лейтенант поліції, працює поліцейським офіцером громади в Юнаківці, одному з найнебезпечніших районів Сумської області через постійну загрозу обстрілів і близькість доворожого кордону. Її завдання - дбати про безпеку, проводити евакуації та підтримувати мешканців, допомагаючи їм подолати наслідки війни.

«Мені можуть просто зателефонувати напряму, не через 102. Я завжди готова допомогти, поки громада ще стоїть і люди звертаються до мене», — розповідає Альона.

Одного дня минулого літа Альона шукала зниклих чоловіків у Юнаківці, які, на жаль, підірвалися на міні. Поліцейська не тільки професійно виконала свої обов’язки, а й проявила людяність, підтримуючи родину, яка втратила близьких. Вона стала щодня приїжджати до жінки, яка залишилася з маленьким хлопчиком, яким вона опікується. Згодом Альона стала хрещеною матір'ю для Єлісєя, даруючи йому частинку радості та підтримки в ці важкі часи.

Поліцейська займається евакуацією людей з прикордоння, організовуючи їхнє безпечне переміщення в більш спокійні райони. Але вона не лише забезпечує безпеку громадян під час евакуації, а також, при необхідності, надає тимчасовий прихисток у себе вдома.

«Доводилося вивозити людей і брати їх до себе додому на кілька днів, поки не знаходили інше житло. Моя громада — це мій дім, і я зроблю все можливе, щоб зберегти їхні життя», — додає Альона.

Олександр Дядечко, сержант служби цивільного захисту, працює водієм у групі забезпечення аварійно-рятувальних робіт ДСНС у Сумській області. Він щодня рятує людей з-під завалів, допомагаючи ліквідувати наслідки ворожих обстрілів. Олександр згадує особливо важкі моменти, як-от удари по лікарні Білопілля на початку війни.

«Найтяжче — це бачити загиблих цивільних, особливо дітей. У такі моменти розумієш, наскільки цінне кожне людське життя», — ділиться Олександр.

Попри щоденні виклики, Альона та Олександр завжди підтримують одне одного. Їхній день починається зі спілкування — ритуалу, що допомагає їм зберігати зв’язок і мотивує продовжувати служити. Історія подружжя Дядечків демонструє, що навіть в умовах війни важливо не втрачати людяність та підтримувати один одного. Альона та Олександр продовжують і надалі оберігати життя і безпеку своїх земляків.

Більше деталей їхньої історії відданості, професіоналізму та любові, що допомагає долати труднощі війни, дивіться у відеосюжеті.


Департамент комунікації МВС України





Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux