Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Доставлення продуктів під обстрілами, евакуація та допомога в облаштуванні на новому місці – будні поліцейського офіцера громади Херсонщини Євгена Трусила
Опубліковано 28 травня 2024 року о 11:15

Залишки снарядів та мін посеред дороги, безліч вирв, знищені обстрілами будинки та люди, які потребують допомоги. Такий вигляд нині мають деокуповані села Новорайської громади після російської окупації. У таких непростих умовах під щоденними обстрілами армії рф несе службу поліцейський офіцер громади Євген Трусило. Він забезпечує правопорядок на території дев’яти населених пунктів, три з яких – Монастирське, Червоний Маяк і Крупиця – розташовані у безпосередній близькості до ворога, адже на протилежному березі Дніпра вже позиції російських військ. 

Окрім основних обов’язків (попередження правопорушень, патрулювання, реагування на заяви та повідомлення) Євген Трусило займається евакуацією сімей, зокрема, і з дітьми, та літніх людей із небезпечних зон, доставляє гуманітарну допомогу, роз’яснює мешканцям правила мінної безпеки та алгоритм дій у разі обстрілів.

Через щільність обстрілів окупантів до населених пунктів не завжди можуть дістатися екстрені служби, тож іноді поліцейський залишається єдиним, хто може надати першу домедичну допомогу хворим, пораненим і відвезти їх до лікарні.

Нещодавно Євген Трусило евакуював жінку з двома дітьми зі Зміївки. Хоч цей населений пункт не є територією громади, та люди звернулися по допомогу і поліцейський зарадив їм із виїздом.

Село перебуває під постійним вогнем російської армії, тож евакуація відбувається з ризиком для життя. Відтак поліцейський детально спланував час та маршрут вивезення цієї родини, аби доставити їх у безпечне місце. Після евакуації Євген допоміг сім’ї облаштуватися на новому місці.

Староста Зміївки Микола Кривчак зазначає, що поліцейський офіцер громади завжди готовий їм допомогти. Саме він скоординував всю роботу з евакуації, швидко і безпечно вивіз з-під обстрілів родину і вже планує наступну операцію з допомоги іншим жителям села.

Евакуйована жителька громади Ольга Домарецька розповідає:

«В селі нам надали вільний будинок, однак, там не було ні електрики, ні розеток, ні вимикачів та іншого приладдя. Тоді Євген Юрійович за власні кошти придбав нам всі необхідні речі та допоміг їх встановити. Дай Боже йому міцного здоров’я! Ми дуже вдячні, що у нас є такий чуйний та добрий офіцер громади, який завжди готовий прийти на допомогу».

– На сьогодні Новорайська територіальна громада, яку я обслуговую, перебуває в безпосередній близькості до ворога, за 20 км від зони ведення бойових дій. Місцеві мешканці постійно потерпають від ворожих обстрілів та потребують постійної підтримки. Люди мене знають, тому постійно звертаються по допомогу. Тож я роблю все можливе, аби доставити їм продукти та інші речі першої потреби, супроводжую до безпечних місць, прокладаю евакуаційні маршрути, постійно патрулюю територію задля того, аби мешканці громади почували себе хоч трішки, але безпечніше, у такий нелегкий час, – розповідає поліцейський офіцер громади Євген Трусило.


Відділ комунікації поліції Херсонської області

 




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux