Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Запорізький поліцейський Євген Шичок у позаслужбовий час ремонтує та переобладнує старі авто для потреб військових
Опубліковано 19 вересня 2024 року о 16:30

Правоохоронець з юних років захоплювався автосправою. Свою першу модернізовану автівку чоловік зробив ще до повномасштабного вторгнення – каже, для полювання. Зараз він свої знання та вміння спрямовує на «рестайлінг» транспорту, який потім передає бійцям різних військових підрозділів.

42-річний працівник слідчого управління обласного главку поліції Євген Шичок у правоохоронних органах з 2009 року. У вільний від роботи час він завжди знаходить час для улюбленої автосправи. Ще з малих років майбутній поліцейський залюбки проводив час із батьком та старшим братом біля «залізних коней».

«З перших днів великої війни я не міг залишатися осторонь та став поєднувати службові обов’язки з волонтерською діяльністю. Після служби підвозив до евакуаційних колон воду, дитяче харчування та інше, що могло стати в нагоді людям після страшної «дороги життя»», - згадує старший лейтенант поліції.

Одного дня через знайомих Євген дізнався, що військовим потрібні деякі автозапчастини. Він своїми силами зібрав усе необхідне та передав. Згодом стали звертатися з проханнями знайти гуму, акумулятори та інше. Жодне звернення поліцейський не залишав без уваги, шукав запчастини, яких потребували військові.

Потім разом із товаришем Віталієм придбали та полагодили три старенькі легковики, які передали бійцям на фронт. Четвертим проєктом став «москвич», який перетворили в евакуаційний кабріолет.

Коли люди дізналися про його діяльність, то запропонували допомогу - безоплатно надали для відновлення декілька одиниць старого автопрому. Діяльність набирала розголосу. Аби підтримати й популяризувати діяльність хлопців, друзі розробили для них власний лейбл «ShichOK&LeON», яким вони брендують відновлені автівки.

Нині правоохоронець працює вже над дев’ятою «ластівкою». 

«Знайти та придбати необхідне для ремонту допомагають товариші та волонтери. З миру по нитці…», - розповідає Євген. 

Невдовзі поліцейський планує створити для військових багі - легкий автомобіль для їзди бездоріжжям, який матиме низьку собівартість, буде простим в обслуговуванні та ремонті.

«Військові платять найбільшу ціну за незалежність держави. Вони там роблять все можливе, щоб ми тут жили у спокої та безпеці. Тож чому ми маємо сидіти, склавши руки, коли можемо їм допомогти?», - зазначає поліцейський.

Євген зупинятися на досягнутому не збирається. Прагне поповнювати автопарк військових, допоки в цьому буде потреба. Його прагнення - зробити так, щоб наступні покоління знали про війну лише з книжок чи інтернету, розповідей дорослих або від воїнів. Він вдячний усім, хто йому допомагає і підтримує, закликає людей робити усе можливе заради спільної перемоги.

Відділ комунікації поліції 

Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux