Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Захист прав дитини в умовах війни: у Донецькому державному університеті внутрішніх справ відбувся онлайн-марафон 
Опубліковано 20 листопада 2022 року о 10:00

Захід був присвячений актуальним питанням забезпечення і захисту прав дітей в умовах дії правового режиму воєнного стану, поглиблення обізнаності здобувачів і здобувачок вищої освіти щодо особливостей діяльності Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції України за напрямком створення безпекового дитячого середовища.

Серед учасників – представники Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Донецького, Львівського та Одеського державних університетів внутрішніх справ.

На початку заходу  проректор Олена Волобуєва, наголосила, що сьогодні всі підрозділи органів системи МВС України  напрацьовують загальнодержавну Концепцію безпекового середовища, однією з цілей якої є забезпечення безпеки дітей, зокрема вагомим інструментом посилення безпеки дітей під час війни є проєкт «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі», який наразі розширює свою географію і можливості.

Спікером онлайн-марафону був начальник відділу з питань захисту прав дитини Департаменту дотримання прав людини Міністерства внутрішніх справ Юрій Кіцул, який окреслив актуальні питання забезпечення і захисту прав дітей в умовах війни, розповів про напрацювання щодо запровадження дієвих заходів у напрямку створення безпечного освітнього середовища, які було змінено з урахуванням викликів, обумовлених повномасштабними військовими діями в Україні.

Також до обговорення актуальних питань захисту прав дітей долучилися начальник відділу профілактичної роботи управління пожежної безпеки Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям Державної служби з надзвичайних ситуацій Анатолій Шкарбута, професорка кафедри адміністративної діяльності поліції факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності ОДУВС Олена Ковальова, професорка кафедри адміністративного права та адміністративного процесу факультету №3 ЛьвДУВС Тетяна Кравцова та завідувачка кафедри адміністративно-правових дисциплін факультету №2 ДонДУВС Ольга Мердова.

Захід має важливе значення для відомчої освіти, оскільки спрямований на підвищення рівня обізнаності здобувачів і здобувачок вищої освіти з питань, що стосуються захисту прав і свобод дитини. Курсанти та курсантки, особливо випускних курсів, вже найближчим часом розпочнуть виконання службових обов’язків в територіальних органах і підрозділах Національної поліції України, у тому числі із реалізації завдань поліцейської діяльності  щодо забезпечення та захисту прав дітей.

В ході онлайн-марафону обговоренні питання, які будуть запроваджені в освітній процес університетів для посилення практичної складової навчального процесу та відповідності його сучасним викликам поліцейської діяльності.

Донецький державний університет внутрішніх справ


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux