Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Загинув під час затримання озброєного злочинця - в Одесі вшанували пам'ять поліцейського Сергія Пригаріна
Опубліковано 19 січня 2024 року о 11:30

Дільничний поліцейський Сергій Пригарін загинув у 2018 році під час затримання озброєного злочинця  на вулиці Новосельського в Одесі.

Він виріс на Миколаївщині. За освітою він був юристом. 

«У нього горіли очі, коли мова йшла про роботу. Тоді йому було лише 20, але, мені здається, що і сьогодні він зробив би такий самий вибір. Він співчував людям і намагався всім допомогти», - поділилась спогадами про Сергія його дружина Ксенія.

Сергій Пригарін працював дільничним у колишньому Приморському відділі поліції Одеси. Його керівник – старший дільничний офіцер поліції сектору дільничних офіцерів поліції відділу превенції Одеського районного управління поліції № 1 капітан поліції Микола Мунциянов каже, що завжди ставив Сергія у приклад іншим співробітникам :" Він був дуже позитивним,  розумним, добрим та чуйним".

Старший дільничний відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 капітан поліції Георгій Узун, який пропрацював з Сергієм два роки, каже: "Знав його як професіонала, що прагнув правди та справедливості та завжди міг підставити своє плече".

19 січня 2018 року близько 15-ї години Сергій Пригарін разом з колегами поїхав на вулицю Новосельського на затримання чоловіка, який перебував у розшуку за вчинення хуліганських дій із застосуванням вогнепальної зброї. Зловмисник почав чинити опір та відкрив по поліцейських вогонь з автоматичної вогнепальної зброї.   Аби припинити протиправні дії, правоохоронці застосували табельну вогнепальну зброю, внаслідок чого злочинця було ліквідовано. У тій спецоперації поранення отримали троє правоохоронців. Олег Мацько та Дмитро Литвинюк  вижили, але останній через втрачене здоров’я змушений був покинути службу в правоохоронних органах. Найтяжче, несумісне з життям вогнепальне поранення у груди отримав Сергій Пригарін. Поліцейському було всього 27. Окрім дружини, у нього залишились маленька донечка та мати. 

«Боляче досі від того, що загинула молода людина – добра, чуйна та справедлива. Повсякчас згадую кожен його погляд, кожне слово, кожен жест. Сергій був моїм найближчим другом, чоловіком та батьком моєї дитини, це величезна душевна втрата для мене», - з болем ділиться Ксенія.

Їхня донечка старанно навчається у другому класі, займається карате. Вона має багато друзів, серед яких і поліцейські, які опікуються дитиною. Міроші було всього два, коли загинув тато. Але вона згадує, як вони їли кукурудзяні палички, як гуляли та пили какао. 

«Відчуття присутності батька залишиться з нею назавжди», - переконана мама.

У пам’яті рідних, друзів, колег та жителів міста Сергій залишився чуйним, добрим та відповідальним чоловіком, батьком, сином, колегою, хлопцем, який готовий був завжди прийти на допомогу всім, хто цього потребував.

«Сергій є прикладом відданості ідеалам правопорядку та самопожертви. Його присутність заряджала нас енергією та вірою в те, що справедливість завжди перемагає. Ти був тим, ким ми пишалися», - сказала про Сергія колега – дільничний офіцер поліції майор поліції Тетяна Шаптала.

Офіцера поліції Сергія Пригаріна нагороджено орденом «За мужність» посмертно. Ім’я героя звучить щоденно у поліцейській родині, на його честь названо факультет превентивної діяльності Одеського державного університету внутрішніх справ. Для молодого покоління він є прикладом сміливості, відважності, героєм, які не вмирають. Він назавжди в нашій пам'яті. 


Відділ комунікації поліції

 Одеської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux