Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
За минулу добу до поліцейських Харківщини звернулися більше тисячі громадян
Опубліковано 30 квітня 2022 року о 09:25

Весь особовий склад поліції у посиленому режимі несе службу за місцями дислокації, надає допомогу населенню, здійснює охорону громадського порядку на пунктах видачі гуманітарної та грошової допомоги, патрулює вулиці міста та населених пунктів області, чергує на блок постах.

Головні зусилля правоохоронців спрямовані на недопущення дестабілізації оперативної обстановки. Завдяки вжитим заходам за підозрою у вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів затримано 189 зловмисників. Загалом минулої доби поліцейські відпрацювали 1158 звернень громадян. До відділів поліції доставлені 37 осіб для перевірки на причетність до диверсійної діяльності. Протягом доби поліцейські разом з військовими перевірили більше 1700 транспортних засобів з метою недопущення перевезення заборонених предметів та профілактики правопорушень. Під час несення служби на блок посту працівники Управління карного розшуку  на перехресті проспектів Льва Ландау та Гагаріна виявили в автомобілі БМВ корпус гранати РГД-5 та 3 упаковки з патронами 5,45 мм. Громадянина доставлено до відділу поліції, проводяться слідчі дії.

  

На блок посту на автошляху  Харків-Красноград-Перещепино поліцейські зупинили автомобіль ВАЗ 21104, водій якого знаходився у стані наркотичного сп’яніння. На місці події в ході огляду заднього сидіння авто правоохоронці вилучили речовину рослинного походження зеленого кольору у подрібненому стані, схожу на наркотичну. За даним фактом слідчі відкрили  кримінальне провадження.

Під час патрулювання території міста поблизу будинку на проспекті Людвига Свободи поліцейські затримали за незаконне заволодіння транспортним засобом 46-річного чоловіка.

За незаконне зберігання наркотичних засобів слідчі повідомили про підозру харків’янину, який мав при собі речовину білого кольору наркотичного походження. Ще одну особу поліцейські викрили у зберіганні наркотиків по вулиці Старобільській у Харкові. За незаконне зберігання наркотичної речовини правоохоронці затримали 37-річного харків’янина. По вулиці Муратова поліцейські виявили 30-річного чоловіка, у якого  вилучили прозорий пакет з пігулками зеленого кольору, схожими на речовину наркотичного пошкодження;

Під час відпрацювання  вулиць Харкова працівники поліції спільно з патрульними  виявили та затримали сімейну пару,  яка робила закладки наркотичних засобів. Чоловіка та жінку затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу  України. Під час обшуків у них вилучено 30 згортків наркотичної речовини та тубус з  «амфітаміном».

Особовий склад харківської поліції щодня цілодобово фіксує наслідки обстрілів по об’єктам житлового сектору у місті та області.

Минулої доби  працівники відділу поліції №3 ХРУП №1 провели огляд місць подій у селищах Покотилівка та Котляри за фактами нанесення окупантами ракетних ударів по населених пунктах, внаслідок чого загинули та постраждали місцеві мешканці. 

Працівники поліції  ХРУП №1 задокументували 19 фактів пошкодження будинків та інших споруд  у Київському районі Харкова внаслідок артобстрілів.

Щоденно  поліцейські Харківщини здійснюють роботу з попередження порушень публічного порядку на території обслуговування. Протягом доби поліцейські забезпечили правопорядок під час відправлення 9 евакуаційних потягів з залізничного вокзалу. До інших регіонів вирушили 1100 громадян. Посилено контроль за станом правопорядку на станціях харківського метрополітену, де знайшли захист від обстрілів та бомбардувань тисячі містян. Міська влада, волонтери, представники закладів харчування за безпосередньою участю поліцейських допомагають людям вирішувати соціальні та побутові питання. Щодня мешканцям Харкова та області надається адресна гуманітарна допомога.

До проведення безпекових заходів на території Харкова та області кожного дня залучається особовий склад полку поліції особливого призначення ГУНП в Харківській області. Бійці підрозділу супроводжують гуманітарні вантажі, патрулюють територію, наглядають за правопорядком, затримують правопорушників. Минулої доби працівники ППОП на вулиці Клочківській у Харкові затримали за скоєння хуліганства 35-річного чоловіка. По вулиці Гвардійців Широнинців поліцейські  виявили  громадянина,  який намагався викрасти гроші з автомата питної води.

На перехресті проспекту Льва Ландау та Салтівського шосе бійці підрозділу зупинили автомобіль  Renault Logan під керуванням 40-річного громадянина, який  перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Спільно з військовослужбовцями ЗСУ поліцейські здійснювали заходи по звільненню населених пунктів Кутузівка та Момотово Харківської області від російських окупаційних військ, викрили мародера в аптеці, припинили бійку в приватному будинку, до власника якого вдерлися чоловік та жінка і  вимагали гроші, а також затримали п’яного харків’янина, який мав при собі травматичну зброю.

Харківська поліція щодня стоїть на варті закону та захищає права громадян України. 

#stoprussia 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux