Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Ювенальний поліцейський Євген Осика: «Я знаю, що таке бути дитиною війни, тож роблю все можливе, щоб у ці непрості часи наші діти почувалися в безпеці»
Опубліковано 08 липня 2024 року о 15:30

У 2014-му, коли почалось російське вторгнення, поліцейському Євгенові Осиці було 12. Він жив у Лисичанську і бачив усе на власні очі. На початку повномасштабного вторгнення зовсім юний поліцейський вступив до лав батальйону «Луганськ-1», був поранений. Зараз працює ювенальним поліцейським на Хмельниччині і робить все можливе, щоб діти на його території обслуговування почували себе в безпеці. 

Євген народився в Лисичанську на Луганщині. Змалечку мріяв стати поліцейським, як і його батько, який значну частину життя присвятив службі в міліції. 

«Коли мені було 12 років, «рускій мір» почав свій наступ. Я дізнався, що таке війна, — розповідає старший лейтенант поліції. – Влітку 2014-го в нас було гаряче. Тоді, на щастя, місто вдалося відбити в загарбників. У Лисичанськ утікали люди з захоплених територій, розповідали про жахіття окупації».

На початку повномасштабного вторгнення Євген долучився до штурмового батальйону «Луганськ-1» імені Героя України Сергія Губанова. Разом з колегами стояв на захисті міста Сєвєродонецьк. Під час одного з боїв був поранений. Після лікування та реабілітації продовжив службу на посаді оперуповноваженого в Дніпрі. 

Зараз Євгенові 22 роки і він працює на посаді інспектора ювенальної превенції Кам’янець-Подільського райуправління поліції. Разом з дружиною вони переїхали на Хмельниччину минулого року. Старший лейтенант поліції виконує службові обов’язки в Новоушицькій територіальній громаді.

«Мені подобається робота в ювенальній, — говорить Євген. — Це особливе відчуття, коли розумієш причетність до формування нової особистості».

Поліцейський також часто відвідує сім’ї, які опинились у складних життєвих обставинах, проводить з ними профілактику, допомагає впоратись з труднощами. Це емоційно непроста робота, бо часто доводиться бути свідком неналежного ставлення до дітей. Але Євген знаходить баланс.

«Емоційно наповнююсь кожного разу, як відвідую садочок чи школу, — ділиться поліцейський. — Діти сприймають мене, як свого друга, і дарують ті відчуття, які мотивують працювати далі».  

До дітей Євген ставиться з особливим теплом та говорить, що найбільшою його мрією є мирне дитинство для всіх українських діток. Невдовзі поліцейський і сам стане батьком, тож вважає, що дорослі повинні робити все, аби підростаюче покоління жило у вільній та процвітаючій Україні.

«Я знаю, що таке бути дитиною війни, — підсумовує Євген, — тож роблю все можливе, щоб у ці непрості часи наші діти почувалися в безпеці». 

Сектор комунікації поліції Хмельницької області







Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux