Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Розкриття злочинів, допомога вимушеним переселенцям, зустрічі з дітьми – як на Львівщині несуть службу поліцейські офіцери громади
Опубліковано 26 травня 2023 року о 14:05

5 років тому Національна поліція України започаткувала проєкт «Поліцейський офіцер громади», який запровадив новий формат роботи правоохоронців у громадах.

Олег Строцький та Оксана Іванюх - поліцейські офіцери однієї з громад Львівщини. Вони працюють і проживають на території громади. Відповідно й робота поліцейських відбувається в режимі 24/7.

«На резонансні злочини виїжджаємо в будь-який час доби, - розповідає Олег Строцький. – Є багато звернень із сільської місцевості стосовно земельних ділянок, сусідські спори. Також є декілька проблемних сімей стосовно домашнього насильства, тож супроводжуємо ці сім’ї. Також опікуємося тими, хто потрапив у складні життєві обставини».

До ввіреної території поліцейських належить, зокрема, місто Винники, села Лисиничі та Підбірці – саме в цих населених пунктах зараз є чимало переселенців. «З початку війни їх було дуже багато. У Винниках півтори тисячі, близько 350 переселенців в Лисиничах та Підбірцях, - розповідає Оксана Іванюх. - Ми з ними часто спілкуємося, вони звертаються до нас за порадами, наприклад, допомогти з роботою – ми ж більше знаємо територію. Ходимо в школи, де допомагаємо адаптуватися дітям-переселенцям».

Загалом, поліцейські офіцери громади – часі гості у школах громади, де проводять з дітьми заняття на теми безпечної поведінки. «З молодшими класами проводимо лекції в вигляді гри, пісні співаємо, правила дорожнього руху вчимо, виводимо їх до автомобілів, їм це дуже подобається. Зі старшими класами ми обговорюємо інші теми, наприклад, щодо булінгу, а також розповідаємо, хто такий поліцейський. Можливо, вони теж захочуть вибрати таку професію собі в майбутньому».

Загалом головними завданнями поліцейських офіцерів громади є забезпечення правопорядку на ввіреній території, протидія та запобігання вчиненню правопорушень, превентивна робота, забезпечення безпеки дорожнього руху тощо.

«Ми працюємо в режимі 24/7, постійно на телефонному зв’язку. Телефонують і в вихідні дні. Загалом, в будь-який час люди телефонують з будь-якими проблемами. І повірте – жодне звернення чи прохання про допомогу ми не лишаємо поза увагою», - кажуть поліцейські.

Мешканці громади вже звикли, що офіцери завжди поруч, звертаються не лише з заявами про правопорушення - нерідко люди приходять, щоб розповісти про свої проблеми, почути пораду або попросити допомоги.

Нагадаємо, що проєкт «Поліцейський офіцер громади», який успішно реалізується на Львівщині, передбачає постійну присутність поліцейського офіцера в громаді та тісну співпрацю з головою та населенням. Поліцейський доступний для громадян цілодобово, а оцінювати його діяльність будуть самі мешканці. Головна мета проєкту - створення безпекового середовища для кожного мешканця громади.



Відділ комунікації поліції Львівської області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux