Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Виготовляли 10 кг амфетаміну щомісяця: Нацполіція ліквідувала нарколабораторію з мільйонними прибутками
Опубліковано 11 липня 2024 року о 12:00

Злочинна група у складі шістьох чоловіків діяла на території столиці, а також у Київській та Вінницькій області. Зловмисники збували амфетамін, який виготовляли у власній нарколабораторії. Сума вилученого за цінами «чорного» ринку становить понад мільйон гривень.

Викрили незаконну діяльність злочинної організації оперативники Департаменту боротьби з наркозлочинністю спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Поліцейські встановили, що організував наркобізнес 37-річний житель столиці. Він залучив до злочинної діяльності ще п’ятьох місцевих мешканців. Так звані лаборанти займалися виготовленням амфетаміну. 

Для маскування незаконної діяльності організатор облаштував нарколабораторію у приватному будинку на Вінниччині та поставляв туди прекурсори. Крім того, він контролював рух отриманих від незаконної діяльності грошей та розподіляв прибуток між учасниками групи. 

Потужності такої лабораторії дозволяли зловмисникам виготовляти щомісяця понад 10 кг амфетаміну, а «бізнес» приносив їм понад мільйон гривень доходу на місяць. 

Поліцейські за силової підтримки бійців батальйону поліції особливого призначення ГУНП в м. Києві та тактико-оперативного реагування Департаменту патрульної поліції провели 13 одночасних обшуків та ліквідували діяльність нарколабораторії. Під час слідчих дій вилучено амфетамін, канабіс, прекурсори, лабораторне обладнання, автівки, гроші, зброю та сотню набоїв. 

Вартість вилучених наркотичних речовин та їхніх компонентів за цінами «чорного» ринку становить понад мільйон гривень. Все вилучене направлено на експертизу.

Шістьох учасників поліцейські затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

Слідчі Нацполіції вже повідомили їм про підозру за ч. 1, 2 ст. 255 (Створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) та ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах, вчинені злочинною організацією) Кримінального кодексу України. 

Вирішується питання про обрання фігурантам запобіжних заходів. За вчинене їм загрожує до 12-ти років ув’язнення з конфіскацією майна. Вживаються заходи щодо затримання інших учасників злочинної організації.



Департамент боротьби з наркозлочинністю

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux