Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Відтепер всі десять громад Дністровського району Буковини мають своїх поліцейських офіцерів
Опубліковано 24 листопада 2023 року о 18:35

Це перший район у Чернівецькій області, в якому повністю реалізовано безпековий проєкт Національної поліції України «Поліцейський офіцер громади». Сьогодні, 24 листопада, ПОГам вручили ключі від нових транспортних засобів. Також відбулося відкриття трьох поліцейських офісів та семи станцій, де правоохоронці будуть щоденно виконувати свої службові обов’язки.

Запуск другого етапу проєкту відбув на території Державного історико-архітектурного заповідника «Хотинська фортеця», який є символом героїчності українського народу, його боротьби за незалежність, визволення та національну ідентичність.

Участь у заході взяли начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Максим Ахрамєєв, керівник ГУНП в Чернівецькій області Віктор Нечитайло та його заступник Святослав Кішлар, начальник ОВА Руслан Запаранюк, голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко та представники органів місцевого самоврядування.

Присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять Героїв, які віддали своє життя за незалежність і територіальну цілісність України.

У новостворених поліцейських офісах, які розташовані в Кельменцях, Хотині та Сокирянах, працюватимуть співробітники служби превенції районних відділів та відділень поліції (поліцейські офіцери громад, адміністративна практика, СРПП та ювенальна превенція). Відтепер – це відділ взаємодії з громадами, у якого спільна мета – співпраця з органами місцевого самоврядування для створення безпекового середовища.

Цього ж дня у населених пунктах Дністровського району: Шилівці, Круглик, Недобоївці, Мамалига, Нелипівці, Іванівці та Білоусівка розпочали роботу поліцейські станції. Проєкт «Поліцейський офіцер громади» – це черговий крок у реформі Національної поліції, який формує безпекове середовище у регіоні та забезпечує одне з головних завдань поліції – взаємодію з населенням на засадах партнерства.

Начальник Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Максим Ахрамєєв, звертаючись до присутніх, зазначив, що проєкт «Поліцейський офіцер громади» нині займає в Україні один із найвищих рівнів довіри населення до поліції.

- Сьогодні можна впевнено сказати, що у Дністровському районі безпековий проєкт Національної поліції України реалізований повною мірою. Відтепер на території обслуговування працюватимуть 32 поліцейських офіцери, які дбатимуть про правопорядок та безпеку у 10 громадах, а також надаватимуть якісні поліцейські послуги майже 160 тисячам громадян. Поліцейські офіцери пройшли нелегкий перший етап і тепер працюють у своїх громадах. Проте зараз на вас чекає другий етап – найбільш відповідальний: цілодобовий захист мешканців громади, які вам довіряють.

- Головне завдання кожного поліцейського - гідно, чесно та самовіддано служити українському народові. Впевнений, що кожен поліцейський офіцер громади належно справиться зі своїми обов’язками та зробить все для того, щоб мешканці територіальних громад завжди почували себе у безпеці, - сказав начальник поліції Буковини Віктор Нечитайло.

Полковник поліції висловив вдячність Міністерству внутрішніх справ та Національній поліції України за підтримку та допомогу у відкритті Дністровського проєкту. Також подякував головам територіальних громад, які доклали максимум зусиль для того, щоб відкрити поліцейські офіси та станції. Відтак - успішно реалізувати проєкт «Поліцейський офіцер громади» у Дністровському районі.

Поліцейські офіцери громад отримали ключі від 16 транспортних засобів, які обладнані всім необхідним, а також помпові рушниці. Матеріально-технічна база допоможе правоохоронцям бути мобільними та якісно виконувати свої службові обов’язки.

Співробітники Головного управління Національної поліції у Чернівецькій області і надалі докладатимуть максимум зусиль для реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади» та створення безпечного простору на території Чернівецької області: зробимо все для того, щоб кожен буковинець почувався захищеним!


Відділ комунікації поліції Чернівецької області




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux