Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Відсьогодні у Білоцерківському районі Київщини розпочав роботу новий підрозділ патрульної поліції, – Голова Національної поліції Іван Вигівський
Опубліковано 23 травня 2024 року о 19:40

Поширення безпекового проєкту та розширення територій обслуговування патрульною поліції з обласних центрів на інші населенні пункти територіальних громад розпочалось ще минулого року.

«Сьогодні ми впроваджуємо новий підрозділ патрульної поліції, який буде обслуговувати 13 територіальних громад Білоцерківський району Київської області. Ми уніфікуємо підходи надання поліцейських послуг та розширюємо зони реагування патрульної поліції з обласних центрів по всій Україні», – зазначив Голова Нацполіції Іван Вигівський.

За підтримки Посольства США в Україні відбулась передача 34 службових автомобілів для новоствореного батальйону № 2 полку патрульної поліції. Транспортні засоби патрульні поліцейські отримали за програмою «Підтримки і забезпечення сталості реформ у Національній поліції України» від відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні. Екіпажі поліції вже сьогодні приступають до виконання своїх службових обов’язків з метою забезпечення правопорядку на ввірених їм територіях.

«Підтримка української поліції незвичайно важлива, враховуючи той факт, що її функціонал з початком повномасштабного вторгнення значно розширився. Ми раді допомагати реалізовувати цей проєкт від самого початку та пишаємось Україною», – сказав керівник відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Джошуа Тембладор.

Іван Вигівський подякував за співпрацю американським партнерам, які від самого початку стояли біля витоків проєкту та постійно підтримують реформи в Національній поліції України:

«Раніше ми запустили пілотний проєкт на території Дубенського району Рівненської області, на черзі найближчим часом будуть запущені батальйони з обслуговування Хмільницького району Вінницької області та Кам’янець-Подільського району Хмельницької області. Навіть у воєнний час, Національна поліція України прагне розвиватись, вдосконалюватись та ставати ефективнішою. Така міжнародна допомога максимально сприяє забезпеченню порядку та безпеки в українських містах та селах».

Батальйон налічує 247 посад. Серед особового складу підрозділу – 11 учасників бойових дій.

Начальник Департаменту патрульної поліції України Євгеній Жуков продемонстрував гостям та партнерам приміщення та устаткування нового підрозділу.

Наостанок заходу очільник Національної поліції Іван Вигівський побажав патрульним поліцейським гідної служби, ефективних рішень та вірності складеній перед народом України присязі.


Департамент комунікації

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux