Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
У Вінниці керівникам МВС та Нацполіції презентували інноваційну систему відеонагляду у рамках реалізації проєкту «Безпечна країна»
Опубліковано 14 листопада 2022 року о 15:11

Презентація інноваційних проєктів поліції відбулася за участі першого заступника міністра внутрішніх справ України Євгенія Єніна, Голови Національної поліції України Ігоря Клименка, начальника Головного управління Нацполіції у Вінницькій області Івана Іщенка, начальника обласної військової адміністрації Сергія Борзова, голови обласної Ради Вячеслава Соколова та очільника обласного центру Сергія Моргунова.

Презентував інноваційні проєкти, створені поліцією Вінниччини, заступник начальника обласного главку Ігор Волокітенко. В рамках реалізації проєкту «Безпечна країна» презентованого МВС, вінницькими поліцейськими розроблена та впроваджена Інноваційна система відеонагляду, яка є складовою «Розумного міста».

Регіональна система відеонагляду - це система, яка реагує на рух та скупчення людей, виявляє нестандартну поведінку, аналізує трафік, фіксує пожежі та підозрілі предмети, розпізнає авто за маркою, державним номерним знаком та кольором, а людей – за зовнішністю, статтю, віком та одягом. Ігор Волокітенко звернув увагу, що інноваційність цієї системи полягає у можливості проведення аналітики інформації отриманої з будь-якої камери. Така концепція реалізується у Вінниці, Ладижинській територіальній громаді та започаткована у Могилів-Подільській громаді. 

На основі можливостей цієї системи поліцейськими розроблено Концепт сучасного патрульного автомобіля. Такий автомобіль оснащений мобільними засобами фіксації з можливістю проведення аналітики отриманого відеопотоку. Завдяки таким автомобілям правоохоронці ефективніше здійснюють свої обов’язки з патрулювання та реагування на події.

У рамках даного проєкту розроблено превентивний антивандальний комплекс «Police Assistant». Це комплексне запобігання майновим злочинам та поширенню наркотиків на вулицях. Вбудований індикатор руху виявлятиме потенційних правопорушників і подаватиме світловий та звуковий сигнал.

Наступний представлений проєкт дає можливість оперативно обмінюватись інформацією щодо засуджених, а також осіб термін покарання яких закінчується. Розроблений вінницькими правоохоронцями проєкт міжвідомчої взаємодії поліції з установами виконання покарань та пробації наразі опрацьовується фахівцями Нацполіції та готується до впровадження.

Під час презентації Регіонального реєстру випадків домашнього насильства Ігор Волокітенко зазначив, що це автоматизована система обліку випадків домашнього насильства та оперативне інформування відповідних державних служб. Даний проєкт надасть можливість проводити оцінку ризиків в електронній формі та вивчати найбільш проблемні питання, які виникли в родині.

На стадії впровадження знаходиться SMS-сервіс дозвільної системи. Розроблена програма — це крок вперед на шляху покращення якості надання поліцейських послуг населенню підрозділами з контролю за обігом зброї.  Кожен власник зброї завчасно зможе отримувати текстове повідомлення щодо необхідності продовження терміну дії дозволу.

Також було презентовано перші результати розбудови Навчального тренажера поліцейських у кіберпросторі. Даний проєкт – це можливість віртуального навчання з використанням AR/VR технологій та відповідних технічних приладів при підготовці працівників системи МВС. Завдяки симуляції система моделює віртуальний світ, який взаємодіє з живою людиною: поведінку потенційного правопорушника та середовища.

Ці проєкти передбачають ефективне поєднання цифрових та людських систем для вирішення проблемних питань та покращення якості надання поліцейських послуг.




Відділ комунікації поліції

 Вінницької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux