Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
У ще одному територіальному підрозділі поліції Буковини запрацювала система «Custody Records»
Опубліковано 03 листопада 2023 року о 20:30

Сьогодні, 3 листопада, у приміщенні відділення поліції №2 (м. Кіцмань) Чернівецького райуравління поліції відбулася презентація проєкту автоматизованої системи автоматизовану систему «Custody Records». Участь у заході взяли керівник ГУНП в Чернівецькій області Віктор Нечитайло, представники апарату Національної поліції України, суду, прокуратури та місцевої влади. Це вже сьомий підрозділ поліції Буковини, у якому впроваджено інноваційну систему контролю за дотриманням прав людини. 

Система «Custody Records» призначена для запобігання правопорушень та дотримання прав людини у поліцейських підрозділах. Вона передбачає електронну фіксацію всіх дій поліцейських з моменту доставлення особи до адмінприміщення та перебування в ньому. Відтак – ця система покликана захистити не лише затриманих від неправомірних дій, а також убезпечити самих правоохоронців від безпідставних звинувачень.

У відділені поліції облаштовано кімнати для прийому громадян, проведення процесуальних заходів, слідчих дій, роботи із дітьми, інтерв’ювання із затриманими, а також обладнано робоче місце адвоката та кімната для затриманих.

Презентували проєкт системи «Custody Records» начальник Головного управління Національної поліції в Чернівецький області Віктор Нечитайло та заступник начальника Департаменту – начальник управління дотримання прав людини Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України Володимир Захаренко. 

Під час зустрічі начальник ГУНП в Чернівецькій області полковник поліції Віктор Нечитайло підкреслив важливість захисту прав людини у щоденній роботі поліцейських: 

–    Система «Custody Records» – це новий рівень дотримання прав людини в правоохоронній діяльності. Метою якої є контроль дій поліцейських щодо дотримання конституційних прав і свобод осіб затриманих осіб від початку і до кінця їх перебування у підрозділі поліції. Дякуємо, кожному з вас, за активне сприяння у відкритті сучасної системи відеомоніторингу у територіальному підрозділі поліції Чернівецької області, – сказав начальник ГУНП в Чернівецькій області полковник поліції Віктор Нечитайло.

Про те, як працює система «Custody Records» більш детально розповів полковник поліції Володимир Захаренко. Спільно з колегами на умовному правопорушенні вони продемонстрували дії поліцейських від моменту затримання особи до моменту доставлення її у відділення поліції, з подальшим проведенням усіх необхідних слідчих дій. 

–    Дане впровадження передбачає захист громадян, які перебувають під контролем поліції так і тих осіб, які звертаються за будь-якою допомогою. Це крок до забезпечення європейських цінностей. Дякуємо представникам територіальних громад за надану допомогу для реалізації цієї системи. 

Начальник Кіцманського відділу Чернівецької окружної прокуратури Сергій Ротар, голова Кіцманського районного суду Ольга Мінів, голови Кіцманської і Мамаївської територіальних громад Сергій Булега та Наталя Катрюк приємно враженні оснащенням оновленого відділення поліції та функціонуванням в ньому сучасної системи «Custody Records». Представники правоохоронних структур та місцевих громад запевнили у подальшій активній співпраці та підтримці. 


Відділ комунікації поліції Чернівецької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux