Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
У Нацполіції пройшов тренінг з підготовки першої групи кризових перемовників
Опубліковано 02 жовтня 2021 року о 10:00

Поліцейські, які найкраще опанували основи екстремальних переговорів і на практиці продемонстрували ефективність, - отримали сертифікати, що засвідчують їх компетентність як професійних кризових перемовників. Захід відбувся за участі заступника Голови Національної поліції України Олексія Руденка.

На Київщині завершилися навчання для першої групи українських поліцейських. У навчаннях взяли участь понад 60 поліцейських з різних служб та підрозділів Національної поліції. Правоохоронці навчалися ефективній комунікації у кризових ситуаціях. Загалом в Нацполіції запланована серія тренінгів для п’яти таких груп.
Підбір учасників організаторами здійснювався на добровільній основі, з урахуванням особистих якостей кандидатів, їх здатності діяти в стресових ситуаціях, швидкості реакції, емоційної стійкості, наявності необхідних інтелектуальних здібностей. Двотижнева програма для учасників пройшла в атмосфері, максимально наближеній до реальних екстремальних ситуацій. 


Сценарії, які розглядалися на тренінгу, були взяті з реальних подій, що відбувалися у світі та в Україні. Змодельовані ситуації, в яких брали безпосередню участь поліцейські, були різноманітними: від спілкування з людьми, які знаходяться у кризі, до захоплення заручників терористами.

Захід відбувся під патронатом Відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні. До тренінгу організатори залучили експертів з правоохоронних питань та поліцейської діяльності в Республіці Польща.


За словами кандидата психологічних наук, доцента Львівського державного університету внутрішніх справ Віталія Карпенка, проєкт, який зараз триває в Україні, має свої «корені», пов’язані з подіями, що мали місце в Луцьку та Києві.

«На цьому тренінгу ми працюємо за сучасними європейськими та американськими стандартами, але враховуючи українську специфіку. Ми намагаємося ситуації, в яких навчаються наші майбутні перемовники, максимально наблизити до реалій. У таких навчаннях ми робимо акцент саме на відпрацюванні практичних навичок», – зазначив Віталій Карпенко.

Начальник управління кадрового забезпечення поліції Києва Вікторія Азарова зазначила, що для підготовки перемовника потрібне дуже серйозне навчання. 

«Послухай, почуй, проаналізуй і зроби висновки» – це головне для кризового перемовника. Він повинен оцінювати ситуацію, дивитися, що відбувається, передавати правильно цю інформацію командиру перемовників і командиру операції - це дуже важливо», – наголосила Вікторія Азарова.

По завершенню навчання найкращі з учасників тренінгу по кризовим перемовинам отримали сертифікати. Їх поліцейським вручив заступник Голови Нацполіції генерал поліції третього рангу Олексій Руденко.

«За допомогою цього тренінгу ми хочемо відібрати кращих з кращих, щоб сформувати команду в Національній поліції для майбутнього тренінгу з офіцерами ФБР США. Мета Національної поліції - створити інститут професійних перемовників, який буде елітою перемовин в Національній поліції України», - підкреслив Олексій Руденко.

Управління комунікації
Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux