Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
У Львові розпочалась міжнародна зустріч учасників проекту Інтерполу «Міленіум»
Опубліковано 23 травня 2018 року о 16:17

Сьогодні, 23 травня, стартувала дводенна зустріч робочої групи проекту «Міленіум» («Millennium») Міжнародної організації кримінальної поліції Інтерпол. У ній беруть участь поліцейські 43 країн-учасниць цього проекту. Відкрив захід перший заступник Голови Нацполіції України В’ячеслав Аброськін.

За словами В’ячеслава Аброськіна, у своїй діяльності злочинні угрупування розвиваються в ногу з часом, застосовуючи новітні технології та схеми.

«Такі групи відіграють значну роль у заборонених законом сферах діяльності. Це набуло глобальних масштабів, тож розслідування їх протиправної діяльності правоохоронними органами окремої країни не дасть ефективного результату», – наголосив перший заступник глави Нацполіції.

Він додав, що Інтерпол започаткував проект «Міленіум» у 2000-му році у відповідь на поширення впливу євразійський злочинних груп, особливо з країн колишнього СРСР, на території Європи та країн Євросоюзу. Сьогодні у проекті беруть участь 43 країни, а впродовж останніх років Україна стала одним з найактивніших його учасників.

В’ячеслав Аброськін підкреслив, що місце проведення робочої зустрічі учасників міжнародного проекту обрано з урахуванням внеску України у протидію організованій злочинності. Метою заходу є посилення взаємодії між країнами-учасницями у цій сфері. Зокрема, йдеться про обмін інформацією щодо «злодіїв у законі», лідерів та членів злочинних угруповань, а також про об’єднання спільних зусиль заради протидії організованій злочинності.

Очільник кримінальної поліції України наголосив, що цього року за наказом глави Нацполіції Сергія Князєва та за підтримки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у структурі Національної поліції створений новий підрозділ – Департамент стратегічних розслідувань.

«Наша мета – створити реально діючу систему, яка має відмовитися від концепції «протидії» організованій злочинності, створити принципово нову концепцію боротьби з цим явищем, спрямовану на його максимально можливе знищення», – підкреслив В’ячеслав Аброськін.

Він також зазначив, що представникам таких категорій як «злодії в законі», лідерам злочинних угруповань, а також їх членам буде існувати важче з кожним днем.

«Всім злочинцям, які «заробляли» злочинним шляхом гроші в Україні, з кожним днем буде все важче й важче їх легалізовувати в інших державах світу. Побудовані вілли не знадобляться, бо не зможуть їх використовувати. Й так буде надалі», – зазначив перший заступник глави Нацполіції України.

Нагадаємо, Голова Нацполіції представив керівника новоствореного Департаменту стратегічних розробок. 

                                                                                                                          Департамент комунікації

Національної поліції України

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux