Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
У Києві відбулися три міжнародні тренінги з обміну досвідом з питань протидії незаконному обігу наркотиків
Опубліковано 08 червня 2018 року о 18:30

Заходи проходили за сприяння міжнародних правоохоронних органів та зарубіжних організацій і стали ще одним етапом процесу реформування підрозділів протидії наркозлочинності.

Завдяки координаційній підтримці з боку спеціального агента  Адміністрації по боротьбі з незаконним обігом наркотиків (DEA) Міністерства юстиції США Вадима Тепера працівники Департаменту протидії наркозлочинності провели консультативні зустрічі з фахівцем у сфері кримінального аналізу DEA Хізер Ходж. 

На них обговорювалися питання організації поліцейської діяльності, керованої аналітикою, у сфері викриття злочинів, пов’язаних з наркотиками.  

Учасники обмінялися  досвідом щодо сфер застосування стратегічного аналізу, особливостей збору інформації  з відкритих джерел, аналізу ризиків та використання інноваційних аналітичних інструментів у практичній діяльності.


 
Американські колеги продемонстрували працівникам Департаменту навички роботи зі спеціальним обладнанням та програмним забезпеченням, що використовується правоохоронними органами США. У подальшому, у межах реалізації проекту міжнародної допомоги, аналогічне оснащення буде передане оперативним підрозділам Департаменту протидії наркозлочинності.

Ще один форум відбувся в рамках реалізації міжнародного Проекту «Дія ЄС: заходи ЄС з питань протидії наркотикам та організованій злочинності» за сприяння його регіонального координатора Хосе Мануеля Колодраса. 

У зустрічі взяли участь представники шість регіональних підрозділів протидії наркозлочинності. Як підкреслив Хосе Колодрас, темою для обговорення  обрано актуальне питання насичення нелегального ринку наркотиків новими видами психоактивних речовин. Ці тенденції охопили весь світ, не оминувши й України. 

Розробка спільного підходу до подолання цієї проблеми, посилення взаємодії компетентних органів у питанні інформування суспільства про небезпеку нових психоактивних речовин стали предметом дискусій учасників заходу.

На базі Академії патрульної поліції представники Федерального відомства кримінальної поліції Німеччини та управлінь протидії наркозлочинності з 16 регіонів нашої держави провели робочі зустрічі, на яких опрацьовувалося  питання посилення міжнародного поліцейського співробітництва у сфері подолання транснаціональної наркозлочинності. 

Під час роботи присутні обмінялися думками щодо ефективних методик документування наркозлочинів в Україні та Німеччині, опрацювали актуальні питання організації оперативної діяльності, спрямованої на викриття угруповань наркоділків з міжнародними зв’язками.

Подібна співпраця з зарубіжними колегами є важливою запорукою професійної інтеграції та кооперації українських оперативних працівників та ефективним механізмом оперативного реагування на нові виклики з боку транскордонної наркозлочинності.

У ході плідних і конструктивних дискусій під час заходів українські та іноземні колеги обговорили всі тонкощі та деталі документування членів міжнародних наркоугруповань, викриття контрабандних каналів постачання наркотиків та налагодили ефективні робочі зв’язки для розвитку подальшої співпраці.   

Нагадаємо, працівники Департаменту протидії наркозлочинності пройшли ретельний відбір із застосуванням методики тестування поліграфом та вивченням психологічних та професійних якостей за найкращими світовими зразками професійного відбору.

Раніше Сергій Князєв назвав пріоритетні напрямки протидії наркозлочинності. Також міжнародні партнери позитивно оцінили співпрацю з Україною над реформуванням підрозділу протидії наркозлочинності. Нацполіція презентувала американським партнерам стратегію розвитку підрозділів протидії наркозлочинності
 

Департамент протидії наркозлочинності

Національної поліції України 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux