Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
У Харкові викрито потужну групу наркодилерів
Опубліковано 06 березня 2019 року о 12:39

Департаментом внутрішньої безпеки НПУ та прокуратурою Харківської області встановлено діяльність злочинної групи, яка створила мережу збуту наркотичних засобів на території Харківщини. Але справжній осередок розповсюдження наркотовару зловмисники облаштували в одному з нічних клубів обласного центру. Причетним до кримінального бізнесу виявився працівник правоохоронних органів.

Оперативники Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ викрили злочинне угрупування, яке налагодило постачання та розповсюдження наркотичних засобів і психотропних речовин у Харкові та області. Організатори злочинної групи – діючий поліцейський та один із власників нічного розважального закладу.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ прокуратура Харківської області розпочала за викритим фактом кримінальне провадження за ч. 2 ст.307 Кримінального кодексу України.

Клієнти могли придбати товар на будь-який смак та ресурс гаманця: метамфетамін, амфетамін, «Екстазі», марихуану.

Цей перелік був доступним і для відвідувачів нічного клубу, який належав наркоділкам. А, щоб пояснити чималі доходи, було засновано приватне підприємство.

Встановлено , що метамфетамін, який постачався до Харкова, дилери збували по 1,2 тисячі гривень за 1 грам. 27-річний співробітник поліції – систематично закуповував марихуану оптовими партіями у постійних постачальників – мешканців одного з приватних будинків Харкова. 

У лейтенанта поліції було проведено оперативну закупівлю наркотиків на суму понад 10 тисяч гривень.

Спільними діями працівників внутрішньої безпеки НПУ та харківської прокуратури було проведено санкціоновані обшуки за місцем проживання учасників злочинної групи, у їхніх автомобілях та у їхньому нічному клубі. Виявлено і вилучено чималу кількість наркотичних засобів та психотропних речовин, зброю та набої, кошти у різній валюті: майже 95 тисяч гривень та 6 тисяч доларів США.

Бійці відділу швидкого реагування ДВБ НПУ затримали організаторів наркоугрупування, яких, на підставі ст.208 КПК України, поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Варто зазначити, що під час спецоперації по затриманню наркодилерів, на ім'я викритого поліцейського поштовим переказом надійшла бандероль - 100 грамів амфетаміну. За цінами "чорного ринку" вартість товару - понад 100 тисяч гривень.

Прокуратурою Харківщини затриманим вже оголошено підозру за ч.2 ст.307 КК України.

За злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків, зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна. Тривають заходи, спрямовані на притягнення інших учасників злочинної групи до кримінальної відповідальності.

 

Департамент внутрішньої безпеки

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux