Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Станіслав Сунь: «У телефоні місцевого жителя я виявив позиції наших блокпостів, а на балконі його квартири – пристрій дальнього бачення»
Опубліковано 22 лютого 2024 року о 13:00

Поліцейський офіцер Авангардівської громади розповів про затримання учасника диверсійно-розвідувальної групи та загалом про роботу в ОТГ під час війни.

Станіслав закінчив у 2020 році Одеський державний університет внутрішніх справ, працював оперативником та дільничним. Нині на посаді поліцейського офіцера громади. 

«Вже два роки я живу та працюю на території Авангардівської ОТГ. За цей час я встиг досконало вивчити її місцевість та познайомитися з багатьма її мешканцями. Чисельність людей, яка проживає на території мого обслуговування, налічує близько 10-ти тисяч. З моменту повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ на територію України їх кількість збільшується за рахунок внутрішньо переміщених осіб. Моя робота – це безпосередня комунікація з людьми», - розказує про себе старший лейтенант поліції.

Про проблеми громади «шериф» дізнається під час спілкування з місцевими жителями та представниками державних установ.

«У мене є їхні контакти, а у них – мої. Я присутній на нарадах у голови ОТГ, постійно серед населення.  Мене всі знають і за потреби швидко знаходять», - пояснює правоохоронець.

Загалом поліцейський офіцер громади виконує заходи у сфері забезпечення громадської безпеки, правил дорожнього руху, ювенальної превенції, дозвільної системи. Уповноважений виконувати функції дізнання і направляти справи кримінальних проступків до суду. Окрім своїх правоохоронних функцій, забезпечує дотримання громадянами вимог воєнного часу.

Позаминулого року під час відпрацювання житлових масивів у селищі Авангард «шериф» викрив учасника ДРГ. Розказує: з дільничним офіцером та оперуповноваженим Одеського районного управління поліції № 2 робили поквартирний обхід, в ході якого виявили підозрілого громадянина з незрозумілим татуюванням та паспортом російської федерації.

«Почали ретельно перевіряти чоловіка і встановили, що він активно переписується з російськими абонентами, в телефоні та комп’ютерній техніці у нього були позиції блокпостів наших військових, об’єктів стратегічного значення, проросійська інформація та символіка. А на балконі його квартири, на 11 поверсі, знаходився прибор дальнього бачення. У нас склалися всі пазли і ми передали громадянина СБУ. Підтвердження, що він член диверсійно-розвідувальної групи ми отримали згодом, коли нас викликали в оперативне командування «Південь» для нагородження», - згадує Станіслав Сунь.

Неодноразово поліцейському доводилося рятувати людей. Про один такий випадок ми вже розказували. «Шериф» допоміг хворому на цукровий діабет чоловіку, який випадково зачинився у ванній кімнаті і провів у ній без ліків близько п’яти годин.

О п’ятій годині ранку на мобільний телефон поліцейського зателефонували мешканці житлового масиву і повідомили, що на 12 поверсі з сусідньої квартири вони чують стукання у стіни і ніби хтось просить допомоги. Оскільки правоохоронець проживає на території обслуговування, за дві хвилини він вже був біля заявників. На місці старший лейтенант поліції з’ясував, що з ними по сусідству проживає іноземець літнього віку, який  хворіє на цукровий діабет. «Шериф» спробував догукатися до чоловіка та потрапити у квартиру, проте зусилля були марними, а стукіт по стінах не вщухав. Розуміючи, що з господарем квартири щось сталося, і він може потребувати допомоги, поліцейський викликав на місце карету швидкої допомоги, співробітників ДСНС та додатковий екіпаж поліції. Всі служби спрацювали чітко та злагоджено – деблокували двері до квартири та ванної кімнати, де, як виявилося, ненароком, через зламаний замок, зачинився хворий іноземець, і визволили його. На щастя, за п’ять годин, які чоловік провів у заперті, нічого не сталося, госпіталізація йому не знадобилася.

Запитали у Станіслава: з якими труднощами йому довелося стикатися останнім часом. Каже: найскладніше було, коли завіяло Одещину.

«Купа заметів на дорогах, водії не можуть вибратися, в паніці. Ми спільно з рятувальниками та співробітниками комунальних служб дві доби безперервно витягали людей зі снігових пасток. З колегами регулювали дорожній рух на складних ділянках. А загалом уся робота з людьми, на моє переконання, нелегка, бо до кожної треба знайти свій підхід. Втім, це мій свідомий вибір, я люблю свою роботу і сумлінно її виконую. Я тут живу, працюю. Я тут, щоб оберігати громадян», - твердо сказав наостанок поліцейський.

Відділ комунікації поліції Одеської області 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux