Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Слідчі поліції Херсонщини завершили досудове розслідування щодо державного зрадника, який перейшов воювати на бік окупантів
Опубліковано 04 серпня 2023 року о 14:15

Особу фігуранта встановили працівники управління карного розшуку поліції Херсонщини. Ним виявився 30-річний житель Донецької області, який вступив до незаконного збройного підрозділу так званої «днр». Під час тимчасової окупації Бериславщини зловмисник «чергував» на блок-постах та знущався з цивільних. Слідчі заочно повідомили фігуранту про підозру у вчиненні трьох злочинів. Нині досудове розслідування завершене та обвинувальний акт скерований на розгляд суду. Обвинуваченому загрожує довічне позбавлення волі.

Як розповів начальник відділу розслідування злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, слідчого управління поліції Херсонщини Ігор Дем’янюк, під час документування злочинів, скоєних військовими рф на окупованій Бериславщині, поліцейські встановили, що на той час на автодорогах району агресорами були встановлені фільтраційні блок-пости. Один із таких пунктів розташовувався поблизу с. Томарине на автодорозі між м. Берислав та смт Велика Олександрівка. Також поліцейські дізналися, що вранці 21 березня 2022 року на блок-посту один із військових представників окупаційних військ зупинив автомобіль, в якому перебували троє громадян. Окупанти вивели водія та його пасажирів з автівки та із застосуванням заходів фізичного впливу, погрожуючи вогнепальною автоматичною зброєю, незаконно затримали потерпілих і доставили їх до будівлі насосної станції, розташованої поблизу блок-поста.

Потерпілі перебували в полоні три доби. Періодично окупант, який зупинив автомобіль, спільно зі своїми поплічниками із застосуванням фізичного насильства, погроз позбавлення життя, імітації розстрілу неодноразово допитували затриманих, намагаючись отримати інформацію про їх приналежність до працівників правоохоронних органів та груп спротиву окупаційній владі. Також окупанти намагалися схилити полонених до співпраці з представниками російської федерації та визнати зміну меж територій і державного кордону України. Між допитами чоловіків утримували у невеликому технологічному колодязі насосної станції у нелюдських умовах.

Під час слідчо-розшукових заходів оперативники управління карного розшуку встановили особу основного фігуранта. Ним виявився 30-річний житель Донецької області, який вступив на «служб» стрільцем до з одного із незаконно створених військових підрозділів так званої «днр». Слідчі відділу розслідування злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, слідчого управління поліції Херсонщини за процесуального керівництва обласної прокуратури заочно повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 111 «Державна зрада», ч. 2 ст. 260 «Участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань» та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 «Жорстоке поводження з цивільним населенням та інші порушеннях законів та звичаїв війни за попередньою змовою групою осіб» Кримінального кодексу України. Наразі досудове розслідування завершене та обвинувальний акт скерований на розгляд суду. Обвинуваченому загрожує покарання у виді довічного позбавлення волі з конфіскацію майна.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux