Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Слідчі Нацполіції оголосили підозру судді «верховного суду» та слідчим «генеральної прокуратури» так званої днр за увʼязнення українців за нескоєні злочини
Опубліковано 14 серпня 2024 року о 11:00

З моменту тимчасової окупації Донецької області у 2014 році тотальному переслідуванню піддалися українські вчителі, журналісти, волонтери, священники, представники правоохоронних органів та учасники АТО. Їх засуджують на десятиріччя позбавлення волі за вигадане найманство, шпіонаж, жорстоке поводження з полоненими та перешкоджання цілям так званої спеціальної воєнної операції рф. При цьому, повністю ігноруються принципи людяності, презумпція невинуватості, право на захист та норми міжнародного гуманітарного права.

Наразі слідчі Нацполіції встановили причетність понад двадцяти представників силових та судових органів до незаконного кримінального переслідування та засудження за фальсифікованими підставами громадян України на території «республік».

Через дії цих суддів, слідчих та прокурорів з моменту повномасштабного вторгнення під вартою перебувають не тільки військовослужбовці, а й цивільні. Наприклад, водія місцевого ДСНС засудили на 11 років за шпіонаж, 62-річна волонтерка опинилась у вʼязниці на 3 роки за публічні заклики до екстремізму, а пенсіонер-охоронець отримав 12 років увʼязнення за держзраду.

Їх руками за вказівкою окупаційної влади сотні цивільних й військових були незаконно й несправедливо засуджені на увʼязнення в російських колоніях, де вони приречені на катування, знущання і голод.

Щоб зібрати достатню доказову базу, слідчі Нацполіції опрацювали вироки псевдосуддів і дослідили тисячі доказів, що містяться в показаннях цивільних та військових жертв насильницьких дій, а також статтях журналістів та звітах правозахисних організацій. Вже оголошені перші підозри так званій судді верховного суду та двом слідчим генеральної прокуратури «днр» за участь в терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 Кримінального Кодексу України) та державну зраду (ч. 1 та ч .2 ст .111 Кримінального Кодексу України). За скоєне їм загрожує до пʼятнадцяти років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво в провадженні здійснюють прокурори Генеральної інспекції Офісу Генпрокурора, оперативний супровід — Державне бюро розслідувань та Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції.

Досудове розслідування триває. Готуються матеріали щодо оголошення про підозру іншим державним зрадникам та терористам, які незаконно судять українців на окупованих територіях. Всі ці матеріали будуть передані до Міжнародного Кримінального суду.

Слідчі Нацполіції роблять все можливе, аби жоден воєнний злочинець не уникнув покарання і отримав покарання за злочини, вчинені на території України.


За матеріалами Головного слідчого управління НПУ 

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux