Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Скоїв розбійний напад на родину фермера - на Миколаївщині поліцейські затримали озброєного зловмисника
Опубліковано 03 липня 2024 року о 17:30

Нападник у балаклаві увірвався до приватного будинку сімейної пари у Первомайському районі та, застосувавши фізичну силу і погрожуючи зброєю, заволодів 4000 доларів та 20 000 гривень й іншим майном потерпілих. Поліцейські затримали фігуранта та повідомили про підозру, суд взяв його під варту. За скоєне зловмиснику загрожує до 15 років ув’язнення із конфіскацією майна. 

Зловмисник скоїв злочин на початку грудня минулого року у с. Криве Озеро Первомайського району. Тоді до поліції звернулась 69-річна місцева мешканка та повідомила, що ввечері невідомий у балаклаві увірвався до її будинку, зв’язав їх з чоловіком, погрожував зброєю, катував та, застосовувавши фізичну силу, заволодів їхніми коштами, побутовою технікою та документами. 

На місце події негайно виїхали слідчі та оперативники обласного главку поліції, співробітники районного відділу та спеціалісти-криміналісти відділу криміналістичного забезпечення слідчого управління.

Для встановлення та пошуку підозрюваних поліцейські одразу розпочали низку слідчо-оперативних та розшукових заходів. Використовувалися можливості відділу кримінального аналізу та системи відеоспостереження «Безпечна громада», а також інші заходи, за допомогою яких поліцейські встановили автомобіль, на якому пересувався нападник. Відпрацювавши прилеглі населені пункти Миколаївської та сусідніх областей, оперативники встановили особу зловмисника. Ним виявився мешканець Одещини. 

Отримавши дозвіл суду, слідчі слідчого управління, оперативники управління карного розшуку обласного главку поліції Миколаївщини, Департаменту карного розшуку НПУ та поліцейські Первомайського райвідділу за силової підтримки спецпризначенців провели обшуки за місцем мешкання фігуранта, а також в авто, на якому зловмисник пересувався. 

Під час слідчих заходів правоохоронці вилучили тюнер, ідентичний тому, який належить потерпілим, автомобіль, на якому пересувався зловмисник, мобільні телефони, гумовий кийок, наручники, мисливський карабін, пістолет для відстрілу куль з травматичною дією, набої до нього, мисливську рушницю та 12 набоїв до неї та напівавтоматичну гвинтівку. 

Слідчі Первомайського районного відділу поліції повідомили про підозру 39-річному фігуранту за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України (Розбій, повʼязаний з проникненням у житло, спрямований на заволодіння майном у великих розмірах, поєднаний із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу (розбій),  вчинений за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану) та помістили підозрюваного до ізолятора тимчасового тримання. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна. Нині суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Тривають заходи щодо встановлення причетності до скоєння злочину інших осіб. Досудове розслідування триває.



Відділ комунікації поліції 

Миколаївської поліції


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux