Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Розслідування воєнних злочинів та розшук безвісти зниклих за особливих обставин: в главку поліції Миколаївщини відбулася робоча зустріч з міжнародними партнерами
Опубліковано 12 липня 2024 року о 11:25

До слідчого управління Головного управління Національної поліції в Миколаївській області та представника Управління з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин (Секретаріату Уповноваженого) МВС України з візитом прибула делегація представників країн-партнерів Фонду «Партнерство «За сильну Україну», а саме: Посли Канади та Сполученого Королівства в Україні, заступник Голови Місії Посольства Естонії в Україні, радник Посольства Швеції в Україні, керівниця Фонду, а також координатор громадської приймальної Харківської правозахисної групи в Миколаївській області та керівник Миколаївського обласного бюро судово-медичної експертизи Миколаївської обласної ради.

Поліцейські слідчого управління ознайомили представників делегації з технічним оснащенням підрозділу, за допомогою якого у тому числі проводиться розслідування воєнних злочинів. Зауважили, що за допомогою безпілотних літальних апаратів мають можливість створювати 3-D моделі об’єктів і місцевості, щоб зафіксувати всю інформацію скоєного злочину. Стає в нагоді і пересувний прилад для швидкісного встановлення ДНК- профілю «ANDE RAPID 6C». Адже упродовж двох годин можливо встановити ДНК-профіль родича особи, яка безвісно зникла. Також ідентифікують тіла невстановлених осіб, які загинули під час ворожих обстрілів.

Керівник обласного главку поліції Миколаївщини Сергій Махно акцентував увагу іноземних гостей на результатах роботи слідчих поліції та спеціалістів-криміналістів, які одні з перших прибувають на місця вчинення воєнних злочинів для проведення документування.

- За рік використання у службовій діяльності пересувної лабораторії, поліцейськими за різними напрямками вже проведено 970 ДНК-досліджень, що допомогло оперативно розкрити тяжкі та особливо тяжкі злочини, а також встановити особи безвісти зниклих за особливих обставин, - наголосив Сергій Махно.

Під час зустрічі представники країн-партнерів дізналися, що з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну на Миколаївщині пошкоджено близько 18 тисяч об’єктів цивільної та критичної інфраструктури. Кожен з яких оглядався слідчими поліції. Крім того, вже встановлено та повідомлено про підозру п’ятьом особам, які вчиняли злочини проти місцевого населення. Одним із так званих пособників рф є місцевий мешканець, якого вироком суду вже засуджено до дев’яти років позбавлення волі.

Усі присутні домовились про подальшу ефективну співпрацю та підтримку у сфері цивільної безпеки.

Якщо ви розшукуєте безвісти зниклого, звертайтесь за допомогою до регіонального представника Секретаріату Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин у Миколаєві Вадима Десятника:

м. Миколаїв, вул. Спаська, 12, каб. 47, (066) 869 05 54.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux