Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
російські війська продовжують обстрілювати правобережну Херсонщину, є руйнування та постраждалі: правоохоронці документують наслідки
Опубліковано 14 серпня 2024 року о 10:30

Від підступних обстрілів російської армії продовжують потерпати деокуповані населені пункти Херсонського та Бериславського районів. Поліція зафіксувала пошкодження 11 приватних та двох багатоповерхових будинків, медичного та навчального закладів, заводу, зернового складу, об’єкта критичної інфраструктури, газопроводу, легкового автомобіля та автобуса.

російські війська з артилерії обстріляли Берислав. Поблизу магазина під ворожий вогонь потрапила 48-річна жінка, вона отримала вибухову травму, контузію та вогнепальну рану ноги.

Артилерійськими обстрілами пошкоджено два приватні будинки в Антонівці та Станіславі.

Вдень окупанти скидали боєприпаси із дронів на Михайлівку, Садове та Велетенське, пошкоджено два приватні будинки та автобус.

росіяни били з артилерії та скидали вибухівки з дронів на Золоту Балку. Внаслідок ударів виникла пожежа на території підприємства та пошкоджено зерновий склад, де зберігався врожай пшениці.

У полі поблизу Раківки 47-річний водій трактора наїхав на невідомий вибуховий предмет, який здетонував. Внаслідок вибуху сільгосптехніка зазнала механічних пошкоджень, чоловік не постраждав. 

Після опівночі загарбницька армія вдарила з артилерії та атакувала безпілотниками населені пункти Херсонської, Білозерської та Музиківської громад, а також Тягинську громаду Бериславського району. Атаки тривали понад три години, отримали поранення шестеро людей.

У Зимівнику в результаті артобстрілу постраждав 35-річний чоловік, у нього мінно-вибухова та черепно-мозкова травми, контузія, уламкові поранення живота і ніг. 

У Дніпровському внаслідок артилерійського удару вибухову травму та контузію отримав 50-річний чоловік, пошкоджено приватний будинок та автомобіль. 

Військові рф скинули з дрона вибухівку на Садове, внаслідок чого постраждали двоє людей: 61-річний чоловік отримав вибухову травму та уламкові поранення ніг, у 63-річної жінки діагностували вибухову та черепно-мозкову травми, контузію, вогнепальні рани, переломи руки та ноги. 

У Білозерці артилерійськими снарядами пошкоджено два приватні будинки. 

У Тягинці після російського артобстрілу по медичну допомогу звернулися 52-річний чоловік та 47-річна жінка, в обох діагностували мінно-вибухові травми.

Вночі противник відкрив артилерійський вогонь по прибережному кварталу в центрі Херсона та мікрорайону «Шуменський». Пошкоджень зазнали багатоквартирний та приватний будинки, а також газопровід.

Зранку ворог бив з артилерії по Дніпровському району - пошкоджено будівлю школи.

Вдень із міномета противник вдарив по Корабельному району міста. Зазнали пошкоджень медичний заклад, там вибито вікна, багатоповерховий та три приватні будинки.

Всі екстрені служби працювали на місцях подій, документували злочини російської армії та долали наслідки обстрілів.

За минулу добу поліція відреагувала на 401 заяву і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 11 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux