Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Реагування на звернення дітей під час війни про випадки насильства: у Рівному відбувся тренінг для працівників спецлінії 102
Опубліковано 22 липня 2023 року о 12:00

Особовий склад відділу служби 102, диспетчерської служби та чергової частини УОАЗОР ГУНП в Рівненській області взяв участь у дводенному навчально-методичному тренінгу, організованому в рамках Програми підтримки ОБСЄ для України.

Спікерами навчань були представники Програми підтримки ОБСЄ для України П'єр Боссан, Лілія Грудко, Олеся Бондар та Наталія Шпак, експертки з Громадської організації "Ла Страда-Україна" Альона Кривуляк та Інна Колісник, а також працівники ДОАЗОР Національної поліції України Сергій Кузімович та Валентина Погребицька.

Під час відкриття тренінгу координаторка проєктів у сфері «Безпека людини» Програми підтримки ОБСЄ для України Лілія Грудко наголосила:

«Маємо позитивну багаторічну співпрацю з Національною поліцією, зокрема в у протидії торгівлі людьми, домашньому насильству та кіберзлочинності. Раніше наша організація допомагала навчати співробітників служби 102 саме роботі з випадками гендерно зумовленого насильства. Зараз фокус уваги на дітях, оскільки спілкування з ними вимагає особливих навичок та вмінь».

Своєю чергою менеджер Програми підтримки OБCЄ для України П’єp Боссан зауважив, що робота операторів та диспетчерів лінії 102 є дуже важливою:

«Я розумію, наскільки складно говорити з дітьми, особливо коли треба їх заспокоїти і отримати всю необхідну інформацію. Адже від цього залежить швидкість прибуття на допомогу правоохоронців або рятувальників. Тож ми й надалі підтримуватимемо правоохоронців, щоби подбати про кращий захист українських дітей в умовах війни».

Головний інспектор відділу організації реагування та служби «102» Департаменту організації-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Національної поліції України Сергій Кузімович зазначив:

«Основною метою тренінгу є вдосконалення професійної діяльності працівників служби 102, диспетчерської служби та чергових частин, покращення прийому звернень, насамперед від дітей, у тому числі постраждалих від домашнього насильства в умовах війни, а також організація реагування на них».

Учасники опрацьовували механізм реагування на повідомлення, спілкування з дітьми, які постраждали від насильства, булінгу, особливості комунікації з різними віковими групами із урахуванням психологічного стану.

"Мета тренінгів - навчання працівників служби 102 особливостям правильної комунікації з дітьми різних вікових категорій, які звертаються до поліції, а також вміння ідентифікувати дітей, які постраждали від різних форм насильства," - наголосила Альона Кривуляк.

Т.в.о. начальника ГУНП в Рівненській області Олександр Миргородський, подякував міжнародним партнерам та відзначив важливість навчання працівників поліції в умовах правового режиму воєнного стану. Він також ознайомив гостей із умовами роботи працівників спецлінії 102, зокрема показав спеціально облаштоване укриття, в якому вони приймають виклики під час повітряної тривоги.

Відділ комунікації поліції Рівненської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux