Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Протягом місяця на Запоріжжі розпочато 28 кримінальних проваджень за фактами незаконного обігу наркотиків
Опубліковано 22 вересня 2020 року о 17:45

Серед викритих правопорушень - зберігання та збут наркотиків, створення нарколабораторії, незаконні посіви, утримання наркопритону. Слідчі запорізької поліції вже оголосили підозру 11 фігурантам. Загалом вилучено близько 1,5 кілограма наркотичних засобів та психотропних речовин.

Впродовж минулого місяця працівники управління боротьби з наркозлочинністю в Запорізькій області задокументували 28 фактів вчинення правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків. Найпоширеніші з них - незаконні посіви, збут та зберігання наркотиків, створення нарколаболаторії, утримання наркопритону.

Зокрема у Запоріжжі оперативники боротьби з наркозлочинністтю  спільно зі слідчими Заводського відділення поліції затримали чоловіка, який через поштове відділення отримав зіп-пакет з псилоцибіновими «грибами» для подальшого їх збуту серед мешканців міста. За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження.

В рамках проведення оперативно-профілактичних заходів «Мак» поліцейські  провели  санкціоновані обшуки у домівках  47-річного та 53-річного чоловіків, де виявили  рослини конопель і ємкості  із марихуаною.  Вилучене направлено на експертизу.

Також задокументовано протиправну діяльність мешканки Запорізького району, яка налагодила схему збуту наркотиків. Під час санкціонованих обшуків за місцем їїпроживаня поліцейські вилучили  рослини конопель та майже кілограм марихуани. Приблизна вартість вилученого за цінами «чорного ринку» складає близько 80 тисяч гривень. 

Перед судом постане і 34-річний наркоділок, який вдома облаштував нарколабораторію, де виготовляв психотропні речовини – амфетамін та метамфетамін. Під час санкціонованих обшуків, крім заборонених психотропних речовин, у зловмисника виявили  марихуану, макову соломку, прекурсори, електроні ваги, зброю та набої. Вилучене направлено на експертизу, після якої діям фігуранта буде надана додаткова правова кваліфікація. Крім злочинів пов’язаних з незаконним обігом наркотиків чоловік може понести відповідальність ще й за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Затримали працівники ДБН НПУ і 33-річного раніше судимого чоловіка – закладчика наркотиків. У фігуранта під час обшуку виявили «чеки» з метадоном. За цим фактом слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

28-річний чоловік налагодив схему збуту наркотиків через «Telegram-канал». Серед асортименту, який фігурант пропонував своїм клієнтам - метадон, метамфетамін та «PVP». Завдяки злагодженим діям працівників ДБН НПУ та оперативників кіберполіції – наркоділка знайшли та затримали. Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем його мешкання правоохоронці виявили і вилучили більше 200 грам наркотичних засобів та психотропних речовин, електроні ваги, пакувальні матеріали, мобільні телефони. Вартість вилучених наркотиків складає понад 300 тисяч гривень.

Наразі слідчі запорізької поліції вже повідомили про підозру 11 фігурантам кримінальних проваджень. З незаконного обігу вилучено близько півтора кілограма наркотичних засобів та психотропних речовин. Оперативники Управління боротьби з наркозлочинністю в  Запорізькій області ДБН НПУ здійснюють оперативний супровід в усіх правопорушеннях, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків на території області.

 

Департамент боротьби з наркозлочинністю

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux