Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліція відкрила 25 кримінальних проваджень за фактами злочинів військових рф та їх поплічників на Херсонщині
Опубліковано 23 серпня 2022 року о 15:37

За минулу добу російські війська обстріляли 7 населених пунктів Херсонської області, є поранені, пошкоджено приватні будинки, гаражі та сонячні електростанції. Проти мирного населення загарбники застосували ракетні системи залпового вогню “Град”, артилерію та міномети.

Після обстрілу с. Нова Кам’янка Бериславського району був зруйнований склад із сільськогосподарською продукцією. У подальшому військові рф розікрали вціліле майно, із пошкодженого складського приміщення вивези у невідомому напрямку 100 тонн насіння соняшника, 80 тонн пшениці та 3 тонни комплексних добрив.

У місті Каховка частина працівників дошкільного закладу освіти перейшли на бік ворога та нині співпрацюють з окупаційною владою. Колаборанти добровільно зайняли посади вихователів, логопеда, помічників вихователя та інші. Зловмисники активно готують дошкільний навчальний заклад до відкриття та прийому дітей. У новому учбовому році «вихователі» навчатимуть дітей за освітніми програмами країни-агресора. Колаборанти агітують батьків до зарахування дітей у дошкільний заклад.

На одному з блокпостів поблизу Запорізької області військові рф захопили в полон жителя Херсона, який намагався виїхати з окупації. Зв’язок із чоловіком втрачений, його місцезнаходження невідоме.

В тимчасово окупованому Херсоні представники силових структур рф захопили в полон місцевого жителя. Чоловіка катували, проводили допити із застосовуванням фізичного та психологічного насильства. Окупанти вимагали видати всю інформацію про місцезнаходження працівників правоохоронних органів та тероборони міста.     

В Херсоні у мікрорайоні Корабел в одну з квартир дев’ятиповерхівки по вул.Дорофеєва вломилися військовослужбовці рф та представники окупаційної влади, де провели незаконний обшук. Шляхом погроз окупанти відібрали ключі від цієї квартири у сусідів і повідомили їм, що віднині в оселі будуть мешкати вчителі з Криму.     

В Херсоні озброєні військовослужбовці російської федерації розікрали та привласнили майно приватної компанії, яке вивезли на вантажних автомобілях у невідомому напрямку. Сума матеріальної шкоди становить приблизно 70 тисяч доларів США.

У місті Нова Каховка озброєні військові рф захопили територію енергетичної компанії, внаслідок чого підприємство втратило контроль над власними активами - спеціалізованими транспортними засобами загальною вартістю понад 6 мільйонів гривень.

За цими фактами російської агресії проти мирного населення правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України, ст.111-1 (колабораційна діяльність) КК України та ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України.

Відділ комунікації поліції

Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux