Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліція Криму активізує роботу по виявленню та припиненню діяльності кримінальних елементів (ФОТО)
Опубліковано 13 січня 2018 року о 13:30

Загальна кiлькiсть:  

Упродовж минулого року лінію розмежування між материковою Україною і окупованим півостровом перетнули понад 2,5 мільйони людей та понад 410 тисяч транспортних засобів. Аби ефективніше запобігати діяльності зловмисників, які можуть прибувати з Криму та зникати там, будуть задіяні всі підрозділи главку кримської поліції та поліцейських підрозділів прилеглих областей.

Про це йшлося сьогодні, 13 січня, на оперативній нараді під головуванням першого заступника глави Нацполіції – начальника кримінальної поліції В‘ячеслава Аброськіна.

У нараді взяли участь керівники поліції Автономної Республіки Крим, поліції Херсонщини, а також кількох структурних підрозділів Національної поліції України, зокрема – департаментів карного розшуку і кіберполіції.

Необхідність активізації роботи поліції Криму в напрямку виявлення та припинення кримінальних правопорушень пов’язана зі значним потоком людей і транспорту, які щодня перетинають лінію розмежування між Україною і окупованим Кримом. Так, лише упродовж минулого року контрольні пункти в обох напрямках перетнули понад 2,5 мільйони людей та близько 410 тисяч транспортних засобів.

Перший заступник Голови Національної поліції України В‘ячеслав Аброськін зазначив, що метою наради є організація роботи поліції Криму з протидії кримінальним елементам. Зокрема, йдеться про виявлення злочинів, учинених стосовно громадян України на території півострова. Також йдеться про виявлення і затримання осіб, яких правоохоронні органи України розшукують за вчинення злочинів проти основ національної безпеки України.

Окремо учасники наради обговорили роботу із затримання зловмисників, які прибувають в Україну для вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, а також диверсійних актів. Крім того, українські правоохоронці фіксують випадки викрадення транспорту, який зникає на території Криму і перебуває там.

Відтак поліція Криму і прилеглих областей скоординують свою роботу в напрямку виявлення і припинення кримінальних правопорушень. Для цього активізується робота поліції на трьох пунктах пропуску, розташованих на лінії розмежування з окупованим півостровом.

«Ми розпочали цю роботу, а сьогодні зібралися, аби обговорити її перші результати», – зазначив В’ячеслав Аброськін.  

Нагадаємо, наприкінці листопада минулого року поліцейські затримали одесита за збут героїну з півострова Крим.

Також нагадаємо, поліція затримала у м. Дніпро кримського «самооборонівця». Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Тим часом Голова Національної поліції Сергій Князєв та прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов обговорили перезавантаження роботи правоохоронців Криму.

Водночас перший заступник глави Нацполіції В’ячеслав Аброськін повідомив, що відомство  розробляє концепцію роботи на лінії розмежування Херсонської області з окупованою територією АР Крим.

Департамент комунікації

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux