Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліція Донеччини розшукала всіх зниклих дітей
Опубліковано 19 березня 2019 року о 12:32

За два місяці в Донецькій області зникли більше 130 неповнолітніх. Усі хлопці та дівчата знайдені, з ними усе добре. У більшості випадків втеча з дому пов’язана з неувагою дорослих до дитячих проблем. Було таке, коли мати три доби не помічала, що двох її дітей-дошкільнят немає вдома.

Зникнення дитини – надзвичайна ситуація, і в кожному випадку поліція негайно розгортає розшукові заходи. Зазвичай дитину шукає кілька груп поліцейських, у першу чергу це співробітники ювенальної превенції, а у прифронтових районах на пошуки підіймається максимум працівників.

З початку року поліція щодня розшукувала в середньому двох дітей. А це - цілий комплекс заходів. У найкоротші строки, будь то день або ніч, поліцейські опитують кілька десятків людей – батьків, сусідів, однокласників, вчителів.

У цей самий час орієнтування з прикметами дитини розповсюджується серед усіх нарядів поліції, у ЗМІ та соцмережах. Одночасно правоохоронці перевіряють територію – прочісують вулиці, вокзали, підвали, горища, чагарники. За необхідності залучають кінологів зі службовими собаками.

Три дні без мами

Саме так шукали братика і сестричку, 6 і 5 років, у прифронтовому Торецьку. Мати звернулася до поліції пізно ввечері, тож більшість пошуків проходила в темряві. До того ж, як виявилося, діти пропали ще три дні тому, але тільки зараз жінка помітила їх відсутність, бо весь час вживала спиртні напої.

Незважаючи на запізнє звернення, на ранок малечу знайшли. Діти знаходилися у знайомої родини, яка, однак, не здогадалася повідомити про це в поліцію.

Маленькі конспіратори

Інша складність у пошуках підлітків-втікачів – вони розуміють, що їх шукатимуть, тож намагаються сховатися.

Так, 14-річна жителька Авдіївки без попередження поїхала в село на лінії розмежування до подруги. Дівчина не прийшла наступного дня до школи на не відповідала на дзвінки. А в цей час її бабуся-опікун не знаходила собі місця. Поліцейські знайшли втікачку за дві години.

А ось вихованця маріупольської школи-інтернату довелося шукати 4 дні – 14-річний хлопчик втікає не вперше і цього разу вжив заходів конспірації. Мандрівника знайшли у Волновасі, де в магазині його помітив дільничний офіцер. Підліток назвався іншим ім’ям, але поліцейський упізнав його по фото з орієнтування.

Конфлікт батьків та дітей примиряють поліцейські

Часто діти йдуть з дому, бо замість розуміння від найрідніших чують лише образи. В Маріуполі у перші ж години після зникнення поліцейські розшукали двох дівчат. Обидві поскаржилися на конфлікти з рідними. Офіцери поспілкувалися з родинами та залагодили відносини. Відносно батьків складені протоколи за неналежне виконання батьківських обов’язків (ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Не будьте байдужі

Поліцейські закликають батьків бути уважнішими до дітей, а молодь – не робити необдуманих вчинків.

Якщо ви бачите самотню дитину, без супроводу дорослих на вулиці, особливо в темний час доби – повідомте, будь ласка, до поліції. Можливо, цим ви врятуєте їй життя.

Нагадаємо, в разі зникнення дитини – звертайтеся до поліції негайно. Краще, якщо це буда хибна тривога, ніж маленька людина опиниться у небезпеці.

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux