Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліція відкрила 42 кримінальні провадження за фактами воєнних злочинів армії рф на Херсонщині
Опубліковано 07 жовтня 2022 року о 14:28

Упродовж минулої доби росіяни обстріляли з важкої артилерії деокуповані та прифронтові села Бериславського району. Є загиблі серед мирних мешканців, які на момент обстрілів знаходилися на подвір’ях біля власних домівок. Зафіксовані пошкодження та руйнування приватних будинків, обірвані лінії електромереж. У деяких будинках зайнялися пожежі. Де є можливість, поліція обстежує територію та документує наслідки ворожих атак. 

До поліції надійшло повідомлення, що двоє жителів Бериславського району можуть бути причетними до колабораційної діяльності. За словами місцевих жителів, батько і син співпрацюють з окупаційною владою, видають ворогам адреси громадян з проукраїнською позицією та спільно з військовими рф проводять обшуки в оселях мирних мешканців.

Житель Скадовського району прийняв пропозицію окупантів до співпраці і добровільно зайняв посаду «заступника голови сільської ради с.Широке Скадовського району». Також колаборант взяв безпосередню участь в організації та проведенні псевдореферендуму, публічно закликав односельців до голосування.

У Каховському районі 34-річний чоловік прийняв пропозицію ворога до співпраці, добровільно зайняв посаду т.зв. «голови селищної ради с. Малокаховка» та закликав мешканців села до голосування на псевдореферендумі за входження Херсонщини до складу рф.

Житель міста Євпаторія АР Крим співпрацює з ворожими військами та добровільно зайняв посаду т.зв. «начальника Білозерського відділу поліції» в незаконному правоохоронному органі окупаційної влади рф на тимчасово окупованій території смт Білозерка.

Ще один житель АР Крим співпрацює з ворогом і добровільно зайняв посаду «заступника начальника Білозерського відділу поліції» в незаконному правоохоронному органі окупаційної влади рф.

У нещодавно деокупованому смт Архангельське у квартирі двоповерхового будинку поліцейські виявили мертвою господарку зі слідами насильницької смерті. Обставини злочину встановлюються.

У смт Білозерка через обстріли російською армією пошкоджено склади з добривом та знищено товар, який належить компанії з оптової торгівлі сільськогосподарською продукцією.

Через тимчасову окупацію Херсонського району компанія, яка здійснює оптову торгівлю парфумними та косметичними товарами, втратила доступ до майна філії компанії у Музиківській громаді.

У Іванівській селищній раді російські військові спільно з місцевим колаборантом протиправно вилучили службовий автомобіль центру первинної медико-санітарної допомоги, а також забрали весь запас бензину.

В поліцію надійшла заява, що під час окупації смт Високопілля були пошкоджені та зруйновані будівлі фермерського господарства, а також сільськогосподарська техніка (комбайни, трактори й автомобілі).

У тимчасово окупованому Херсоні військові рф привласнили територію та устаткування фірми з виготовлення та реалізації затіняючої сітки.

У смт Лазурне Скадовського району російські військові заволоділи територією, майном, документами та будівлями рятувальної станції з пунктом прокату плавзасобів.

У Бериславському районі колаборант, якого окупаційна влада призначила головою одного з сіл, спільно з озброєними військовослужбовцями рф на території лісництва викрали службовий автомобіль лісомисливського господарства.

За минулу добу поліція Херсонщини відкрила 42 кримінальні провадження за ст.438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.   

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux