Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліція Одещини затримала неповнолітнього, який зарізав 15-річного хлопця та поранив ще одного
Опубліковано 12 червня 2024 року о 13:33

Нападнику повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Йому загрожує до п’ятнадцяти років ув’язнення.

Подія сталася вночі 10 червня в одному з сіл Любашівської ОТГ Подільського району Одеської області. До Подільського районного управління поліції надійшла інформація від диспетчера спецлінії «103» про смертельне ножове поранення підлітка. Прибувши, слідчо-оперативна група відділу поліції № 1 виявила на автобусній зупинці тіло юнака з колото-різаними пораненнями. Він помер до приїзду «швидкої».

Під час проведення першочергових слідчо-розшукових заходів поліцейські встановили, що на зупинці громадського транспорту знаходилась група місцевих підлітків, серед яких був 17-річний неповнолітній з іншої області. Коли повз них проходили двоє 15-річних місцевих юнаків, зловмисник попросив у них закурити, але отримав відмову. На таку відповідь він розлютився і завдав ударів ножем одному з підлітків. Другий, який намагався відштовхнути нападника від товариша, теж отримав удар ножем по нозі.

Надалі нападник з місця втік. При огляді тіла померлого судово-медичний експерт виявив кілька проникаючих колото-різаних поранень. Попередньо, смерть хлопця настала внаслідок множинних відкритих ран грудної клітини. Остаточну причину смерті буде встановлено за результатами проведеної експертизи. Інший постраждалий, 15-річний товариш загиблого, отримав поранення у вигляді різаної рани ноги.

Зловмисника поліцейські розшукали у товариша. Слідчі вилучили одяг, у якому він був під час нічного конфлікту.

Під процесуальним керівництвом Любашівської окружної прокуратури за сукупністю вчинених кримінальних правопорушень та за наявності достатніх доказів фігуранту повідомлено про підозру в умисному вбивстві та умисному легкому тілесному ушкодженні. Ці злочини кваліфікуються за ч. 1 ст. 115 та ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України. За поданням слідчого суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. В рамках провадження призначено низку судових експертиз, встановлюються повні обставини події. Затриманому загрожує від семи до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Також зазначимо, що у день проведення поліцейськими слідчого експерименту за участю підозрюваного, в телеграм-каналах було поширене відео за участі родичів убитого підлітка, які намагались дістатись затриманого у поліцейському автомобілі. Ми розуміємо емоції родичів від втрати дитини. Зловмисник неодмінно понесе покарання за скоєне.


 Подільське районне управління поліції Одещини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux