Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліція фіксує наслідки терористичної атаки російської армії на Херсонщину: 24 загиблих та 46 травмованих, серед яких двоє дітей
Опубліковано 04 травня 2023 року о 11:05

Населені пункти Бериславського та Херсонського районів окупанти безперервно обстрілювали з реактивних систем залпового вогню, артилерії, авіації та БПЛА. Ворог цілеспрямовано та підступно бив по місцях скупчення людей на залізничному вокзалі, у будівельному гіпермаркеті та супермаркеті, на АЗС, цілив по багатоповерхівках та кварталах приватного сектору, по поліцейським, медикам та рятувальникам, які надавали допомогу постраждалим. 

Наслідком жорстокого обстрілу стала загибель 24-х цивільних, тяжко поранені 46 людей, серед яких двоє дітей.

Біля с.Музиківка ворог обстріляв бригаду енергетиків, які лагодили лінії електропередач, в результаті чого троє працівників загинули.

Внаслідок чергового авіаудару керованими бомбами по с.Кізомис пошкоджено 8 житлових будинків. Під час ворожого обстрілу с.Токарівка на власному подвір’ї загинув 47-річний чоловік. Окупанти обстріляли дачний кооператив у с.Іванівка Бериславського району, внаслідок чого у власному будинку поранення отримав 62-річний чоловік.

Херсон перебуває під щоденними обстрілами російської армії. Минулої доби місто зазнало чи не найбільшої атаки за останні місяці. По житлових кварталам та місцям скупчення людей ворожа армія гатила з артилерії та реактивних систем залпового вогню.

3 людини загинули та 5 поранені під час обстрілу єдиного працюючого в місті будівельного гіпермаркету, нині він припиняє свою роботу.

Окупанти вдарили з РСЗВ по залізничному вокзалу та прилеглій території, по вул.Паровозній та просп.Ушакова, внаслідок чого 4 людини загинуло і 13 поранено. Внаслідок потрапляння снаряда повністю вигорів вагон пасажирського потягу.

Ворог здійснив обстріл супермаркету по вул.Миру та прилеглих будинків по вул.І.Кулика та Бериславському шосе у Дніпровському районі. Як наслідок, 7 загиблих та 26 поранених, серед яких двоє дітей віком 7 та 17 років, а також двоє працівників поліції.

Біля гуртожитку на вул.І.Кулика внаслідок обстрілу загинула 65-річна жінка. Під час обстрілу приватного сектора Дніпровського району загинули троє жінок віком від 68 до 91 року, поранено 75-річного чоловіка. Російські військові обстріляли смт Антонівка, там загинули 74-річна жінка і 68-річний чоловік.

За фактами воєнних злочинів армії рф на Херсонщині поліція відкрила 38 кримінальних проваджень. Після масового вбивства 3 травня російською армією мирних жителів Херсонщини 4, 5 та 6 травня оголошені в області днями жалоби за загиблими.

Відділ комунікації поліції Херсонської області







Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux