Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліція Чернігівщини ліквідувала міжрегіональну злочинну групу наркодилерів, які продавали психотропи через інтернет
Опубліковано 12 серпня 2024 року о 16:35

На наркобізнесі зловмисники «заробляли» понад два мільйони гривень на місяць. Правоохоронці задокументували злочинну діяльність фігурантів. Наразі всі шестеро перебувають під вартою. За скоєне спільникам загрожує до десяти років вязниці з конфіскацією майна.

Слідчі слідчого управління обласної поліції спільно зі співробітниками СБУ в Чернігівській області затримали шістьох підозрюваних у наркоторгівлі та припинили діяльність розгалуженого каналу збуту психотропних речовин з мільйонними прибутками. Під час спецоперації у Чернігівській, Запорізькій, Хмельницькій та Львівській областях правоохоронці провели низку обшуків та вилучили партії наркотиків, готових до розповсюдження шляхом закладок.

Поліцейські встановили, що наркобізнес організував 35-річний мешканець м. Камянець-Подільський. Він створив у телеграм-каналі магазин з продажу амфетаміну та солей Альфа-PVP. Коли справи пішли краще, зловмисник залучив до «роботи» ще п’ятьох спільників з різних областей України. Наркодилери за допомогою месенджерів отримували замовлення та доставляли «товар» покупцям через сервіси поштових відправлень.

Члени міжрегіонального угруповання займалися збутом психотропів у великих масштабах по всій країні. Щомісяця в результаті незаконних оборудок з продажу заборонених речовин фігуранти заробляли понад 2 млн гривень. Послуги з продажу психотропів спільники рекламували через інші телеграм-канали.

Правоохоронці за силової підтримки спецпідрозділу «КОРД» провели санкціоновані обшуки у помешканнях зловмисників та провели їхнє затримання. Під час обшуків поліцейські виявили та вилучили готову партію порошкоподібної речовини у зіп-пакетах, що схожа на амфетамін, пакетики з кристалоподібною речовиною білого кольору, схожою на солі Альфа-PVP, а також пакети з речовиною рослинного походження, схожою на канабіс. Вилучені речовини вже були розфасовані й готові до поширення шляхом «закладок». Речові докази направлені на відповідні експертні дослідження.

Слідчі слідчого управління ГУНП в Чернігівській області, під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури, задокументували 19 фактів збуту психотропних речовин – амфетаміну та солей Альфа-PVP – та повідомили шістьом зловмисникам про підозри за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинене попередньою змовою групою осіб). Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Наразі суд обрав фігурантам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Зусилля правоохоронців спрямовані на встановлення інших осіб, причетних до злочину. Триває слідство.


Відділ комунікації поліції Чернігівської області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux