Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліцейські та рятувальники продовжують працювати у деокупованих населених пунктах Київщини
Опубліковано 14 квітня 2022 року о 20:27

Серед основних завдань – документування злочинів російських окупантів, розмінування території, ексгумація тіл вбитих армійцями рф мирних жителів та фіксація руйнувань внаслідок військових дій.

Під час брифінгу за участю іноземних ЗМІ начальник відділення поліції №3 Бучанського районного управління поліції Київщини Олександр Омельяненко зазначив, що після звільнення населених пунктів від окупантів поліцейські разом із рятувальниками щоденно займаються виявленням загиблих від рук російських окупантів людей і фіксацією руйнувань:

«За попередніми підрахунками, на території Макарова зафіксовано більше 200 будинків, які зруйновані взагалі, і понад 600 будинків, які зазнали руйнувань. Але збір інформації продовжується, тож це не остаточний підрахунок. Жертв серед цивільного населення на території Макарівської об’єднаної громади найбільше у населених пунктах Макарів та Андріївка. Робота з виявлення загиблих продовжується: під завалами, під будинками, а також на недосліджених територіях, польових зонах і в лісах».


 

При цьому керівник місцевої поліції повідомив, що уже встановлені факти розстріляних і закатованих російськими окупантами людей:

«Окупанти вбивали людей, розстрілювали мирні колони, які рухалися погодженими евакуаційними коридорами. У результаті гинули  і дорослі, і діти. Лише на території Макарова задокументовано 23 загиблих серед цивільного населення».

За словами заступника начальника управління - начальника слідчого відділу Бучанського районного управління поліції Київщини Анатолія Котяша, зареєстровано більше двох тисяч кримінальних проваджень, вчинених російськими окупантами:

«На даний момент тут працює більше 50 слідчо-оперативних груп, які займаються документуванням злочинів. Вказані слідчо-оперативні групи у першу чергу документують вбивства, які вчинені російськими окупантами, а також пошкодження майна і мародерства».

Зокрема одна зі слідчо-оперативних груп працювала у селі Вабля на території Макарівського району. Там, на приватному обійсті, проведена ексгумація двох тіл - жінки та її сина, які загинули внаслідок ворожого обстрілу вулиці.

 «У момент обстрілу жінка із сином перебували на подвір’ї, а її чоловік – за будинком, він залишився живим. Після цієї події чоловік вступив до лав Збройних сил України», - Анатолій Котяш розповів трагічну історію лише однієї із тисяч українських родин, смерть у які принесли російські окупанти.

Сьогодні всі служби цілодобово працюють, аби відновити життя у зруйнованих населених пунктах, а поліцейські – над тим, аби кожен злочин проти кожного українця і України був покараний.

Управління комунікації

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux