Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліцейські офіцери громади – за шість років проєкт поширився вже на близько 10 млн українців
Опубліковано 28 травня 2024 року о 20:29

У річницю запуску проєкту «Поліцейський офіцер громади» Голова Нацполіції Іван Вигівський подякував колегам за швидку адаптацію до умов війни та відзначив, що лише в цьому році завдяки їхнім зусиллям було евакуйовано з небезпечних території понад 4 000 людей. Кращі правоохоронці отримали від керівництва відомчі нагороди та чергові спеціальні звання.

«Вже шостий рік ми успішно реалізовуємо цей масштабний проєкт «Поліцейський офіцер громади», де головне завдання – наближення поліції до громадян, орієнтування на потреби населення, порядок у своїй громаді та вчасне реагування. Сьогодні ПОГи обслуговують вже біля 900 громад держави. Саме вони здійснюють потужну профілактичну роботу, протидіють домашньому насильству», - наголосив Іван Вигівський.

Голова Нацполіції зазначив, що поліцейські офіцери громад успішно виконують важливу і надскладну роботу в умовах війни, адже це нові виклики та навантаження. Професія поліцейського офіцера громади одна з найвідповідальніших – їм довіряють мешканці, а вони працюють задля їхньої безпеки.

«У прифронтових регіонах поліцейські офіцери громади евакуйовують та рятують місцевих жителів з-під ворожих обстрілів, доставляють медичну та гуманітарну допомогу. Лише в цьому році самі тільки ПОГи евакуювали 4000 громадян, яким була потрібна допомога. На жаль, четверо офіцерів громад у цьому році отримали поранення на прифронтових територіях», - зазначив Іван Вигівський.

Заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич подякував ПОГам, які ризикуючи власним життям несуть службу і на території громад, які розташовані в безпосередній близькості до зони ведення бойових дій.

«Завдяки вашій щоденній роботі довіра громадян саме до вашої служби є дуже високою. Отже, ми рухаємося в правильному напрямку. Не дивлячись ні на що, ви продовжуєте свою справу впевнено та самовіддано», - зазначив Олександр Фацевич.

Вдосконалюватися, проявляти максимум ініціативи та наполегливості в кожен свій робочий день побажав поліцейським начальник Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Максим Ахрамєєв:

«Поліцейські офіцери громади, як і всі українські правоохоронці, працюють зараз у надскладних умовах і від професійних дій кожного сьогодні, дійсно, залежить результат завтрашнього дня».


За сумлінне виконання службових обов’язків та самовідданість Іван Вигівський вручив кращим поліцейським офіцерам громади відомчі нагороди «Знак Пошани» та чергові спеціальні звання.


Департамент комунікації Національної поліції України






Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux