Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліцейські офіцери громад на варті правопорядку Волині
Опубліковано 26 травня 2023 року о 10:45

На Волині поліцейські офіцери розпочали роботу у червні 2020. Саме тоді 30 поліцейських, які пройшли відбір та навчання, отримали нові позашляховики, придбані за кошт державного бюджету, та вирушили у 25 громад області опікуватися правопорядком.

Нині ж на Волині працює 44 поліцейські офіцери у 31 громаді, проте проєкт активно набирає обертів, адже, побачивши позитивний досвід, все більше громад прагнуть взяти у ньому участь.

Поліцейські офіцери громад щоденно продовжують доводити свою ефективність. Вони постійно перебувають на території громади, знають проблеми мешканців, особливості населення та працюють, аби там було спокійно і безпечно.

Важливо, що там, де є ПОГи, вирішилась проблема поліцейської присутності в кожному населеному пункті. Голови громад зазначають, що раніше дільничні через бюрократичні норми, завантаженість іншою роботою, постійні чергування в підрозділах не завжди добирались до так званих дальніх сіл. Нині в громадах, де є ПОГи, ситуація змінюється на краще, бо офіцери бувають скрізь, повністю об’їжджають територію, приділяють увагу кожному.

«Вони є наближеними саме до жителів нашої громади, вони наближені до старост, які забезпечують управління на старостинських округах. Бувають випадки, коли мені мешканці громади пишуть у різні месенджерах, аби повідомити про те, чи інше правопорушення. Моментально питання адресується поліцейським офіцерам громади, і я отримую зворотній зв'язок від мешканців: приїхали, оперативно врегулювали ситуацію і, звісно, це позитивний момент в роботі», - зазначає голова Ратнівської громади Віталій Бірук.

Там поліцейські офіцери розпочали роботу у лютому цього року, але і керівництво, і мешканці вже побачили важливість цієї ініціативи. Службу у Ратнівській громаді несуть два досвідчені поліцейські - Юрій Лахтюк та Андрій Корецький. До їхньої території обслуговування належать 23 населені пункти, що входять до громади, та центр - селище Ратне, загалом кількість населення сягає понад 23 тисячі мешканців. Окрім керівництва поліції, вони підзвітні керівництву та населенню громади і інформують їх про свою діяльність.

«Відчувається безпека, і це важливо зараз, адже ми є прикордонною територією», - говорить очільник громади.

За його словами, ці офіцери також постійно вносять безпекові пропозиції, адже розуміють, що і де потрібно покращити, і керівництво громади прислухається та робить усе для реалізації.

Поліцейські офіцери громади приходять на допомогу всім, хто її потребує, з найрізноманітніших питань.

Це підтверджує мешканка Ратного Ірина, якій нещодавно допомогли ПОГи з пошуками домашнього улюбленця:

«У мене гарні відгуки щодо роботи поліцейських офіцерів, тому що я не сподівалася. Вони дуже гарно спрацювали».

Наразі поліція працює над тим, аби поліцейські офіцери були у кожній громаді Волині, адже це важливо для зміцнення безпекового середовища.

А ще волинські ПОГи – є частиною як зведеного батальйону НПУ «Захід», так і штурмової бригади поліції «Лють»: вони пішли добровольцями, аби вигнати окупантів з України.


Сектор комунікації поліції Волинської області

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux