Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліцейські евакуювали багатодітну родину з Гуляйполя
Опубліковано 22 липня 2023 року о 10:58

Навесні через постійні обстріли сім’я із дітьми вимушені були покинути рідну домівку, але через певні сімейні обставини повернулись у прифронтове місто. Правоохоронці дізнались про повернення родини, поспілкувались з батьками та переконали їх якнайшвидше евакуюватись у безпечне місце. За допомогою небайдужих громадян поліцейські вивезли з небезпечної зони та знайшли безплатне житло.

Світлана з чоловіком та п’ятьма дітьми віком від 9 до 15 років родом із ГуляйполяВід початку повномасштабного вторгнення цей населений пункт потерпає від обстрілів і вдень, і вночі. «Тут є вулиці, де не залишилося жодної вцілілої будівлі. Ще десятки зруйновані частково – в більшості будинків жити неможливо, немає світла, води, газу. Нескорене, але не окуповане, - так розповідає про своє рідне місто мати багатодітної родини. - Хтось витримує ті вибухи, постійне хвилювання, а хтось – ні. Я не можу постійно боятися, переховуватися та боятись за життя дітей. Війна змусила нас тікати з рідного дому й залишити все нажите майно».

Деякий час вони мешкали у сусідній області. Днями через сімейні обставини вимушено повернулись додому. Дорослі одразу зрозуміли помилковість свого рішення. На жаль, ситуація у прифронтовому місті тільки загострилась. Ворог дедалі сильніше обстрілює Гуляйполе з різних видів озброєння, застосовує РСЗВ, артилерію, безпілотники та авіацію.

Начальник відділення поліції №1 Пологівського РВП Олександр Гордієнко зазначає: «Ми постійно переконуємо місцевих жителів виїхати з-під обстрілів, особливу увагу приділяємо сім’ям з дітьми. Як тільки ми дізнались про повернення багатодітної родини, одразу провели з батьками бесіду щодо необхідності евакуації та швидко знайшли альтернативне житло трохи далі від лінії зіткнення. 20 липня оперативники разом із поліцейським офіцером Гуляйпільської територіальної громади за допомогою місцевого підприємця, який надав транспорт для перевезення меблів, організували переїзд сім’ї до безпечного місця».

Усі члени багатодітної родини зраділи перспективі повернутися до спокійного життя. Малі та дорослі брати активну участь у зборі й завантаженні необхідних речей. Вимушені переселенці не покинули напризволяще й своїх тварин, вони взяли з собою кошенят, собаку та навіть двох козенят. Наразі сім’я облаштовуються на новому місці, але сподіваються після Перемоги повернутись додому.

Евакуація з прифронтових населених пунктів Запорізької області триває. Громадяни завжди можуть розраховувати на підтримку та допомогу поліцейських.


Відділ комунікації поліції Запорізької області

 

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux