Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Поліцейські аналітики Нацполіції України взяли участь у навчальній конференції у США
Опубліковано 26 вересня 2024 року о 18:00

Захід організувала Міжнародна асоціація кримінальних аналітиків (International Association of Crime Analysts, IACA). Конференція, за участі представників 13 країн світу стала ефективною платформою для обміну ідеями та впровадження передових практик кримінального аналізу, що посилить ефективність правоохоронців у протидії злочинності.


Участь української делегації у міжнародній конференції відбулась за сприяння Відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні (INL).  До складу української делегації, яку очолив начальник Департаменту кримінального аналізу Роман Бутко, увійшли фахівці служби кримінального аналізу Нацполіції та Державної прикордонної служби України. 


Учасники ознайомилися з найкращими світовими практиками кримінального аналізу. Зокрема йшлося про застосування штучного інтелекту в аналізі великих масивів інформації, що вже сьогодні відіграє ключову роль у підвищенні точності прогнозування та швидкості реагування на кримінальні загрози, а також в ідентифікації осіб у  випадках безвісти зниклих та загиблих. 

Також обговорювалися питання кібербезпеки, використання автоматизованих систем для аналізу даних у реальному часі та важливість міжнародної співпраці у створенні глобальних стандартів для боротьби з новими формами злочинності. 


Президент Міжнародної асоціації кримінальних аналітиків Мері Бертучелі наголосила на ролі кримінальних аналітиків у попередженні та вирішенні глобальних загроз, а також відзначила значні досягнення асоціації в розвитку інноваційних підходів до кримінальних розслідувань. 


Українська делегація відвідала виставку від провідних світових розробників програмного забезпечення, на якій ознайомилась з передовими рішеннями у сфері кримінального аналізу.

Представники цих компаній висловили готовність до співпраці з українською стороною, пропонуючи свої рішення для впровадження у правоохоронній сфері.


Зокрема було досягнуто домовленостей з представниками ізраїльської компанії «BriefCam» про можливість оновлення наявного програмного забезпечення, яке використовують українські кримінальні аналітики в документуванні воєнних злочинів росії. Це забезпечить кращі можливості для аналізу відео, підвищить точність і швидкість обробки даних, що дозволить покращити збір доказової бази.


Представники Національної поліції України, у свою чергу, також організували виставку «Кримінальні аналітики України в умовах війни», у ході якої поділилася власними напрацюваннями в кримінальному аналізі під час виявлення воєнних злочинів, встановлення осіб воєнних злочинців, цілодобового моніторингу загроз, аналізу воєнних злочинів, а також протидії дезінформаційним кампаніям.


В межах візиту українські правоохоронці ознайомилися з роботою Центрального агентства національної безпеки та відповідальності США у місті Вашингтон. Делегація відвідала Національний центр таргетування, який використовує аналітичні інструменти та технології великих даних для ідентифікації ризиків, пов’язаних з тероризмом, контрабандою та іншими загрозами національній безпеці.


Під час візиту у США досягнуто важливих домовленостей щодо розвитку служби кримінального аналізу та зміцнення міжнародної поліцейської співпраці.

Департамент комунікації Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux