Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Парамедик спецпідрозділу КОРД з позивним «Челентано» рятує людей у деокупованому Херсоні
Опубліковано 03 листопада 2023 року о 13:00

У надскладних умовах під постійними російськими обстрілами спецпризначенець поліції надає допомогу пораненим бійцям та цивільним, вивозить людей з-під обстрілів. На рахунку Андрія – багато врятованих життів.

Стати поліцейським він мріяв з дитинства, наполегливо йшов до цієї мети, жодного дня не пошкодувавши про свій вибір. Ніс службу у відділі швидкого реагування та роті поліції особливого призначення, працював у карному розшуку та підрозділі превентивної діяльності, був учасником бойових дій на сході України. У спецпідрозділі КОРД, де тактична медицина завжди була одним із важливих елементів підготовки бійців, Андрій служить із 2017 року.

Ще до початку повномасштабного вторгнення він вивчився на інструктора з тактичної медицини, а з часом став бойовим медиком. Для цього переймав досвід українських бойових медиків та іноземних інструкторів. Нині він займається медичною евакуацією, рятує життя поранених бійців та цивільних, вивозить людей із-під обстрілів, на спеціальному реанімобілі доставляє постраждалих до лікарні.

«Мої колеги рятують жителів Херсона, знешкоджуючи російських воєнних злочинців, щодня наближаючи час, коли буде звільнено лівий берег, моя ж місія – рятувати життя людям. Якими б складними не були поранення, я боротимуся за людину до останнього. Як і більшість українців, я пережив смерть друзів, щодня бачу страждання людей, яких калічить російська армія. На жаль, таку високу ціну платять військові, поліцейські, цивільні за нашу незалежність у боротьбі з ворогом», - каже Андрій.

Для забезпечення безпеки особового складу підрозділу і захисту цивільного населення кордівець має спеціальний реанімобіль, оснащений усім необхідним для надання допомоги пораненим. Там є засоби для зупинки критичних кровотеч, обробки ран, відновлення кровообігу, забезпечення прохідності дихальних шляхів та різноманітні ліки, адже іноді за елементарною допомогою звертаються й цивільні люди, коли бачать машину з червоними хрестами.

Застосовувати свої навички поліцейському доводиться щодня, адже ворог цілодобово масовано обстрілює місто. "Челентано" згадує про вбитих та тяжко поранених херсонців під час одного з найкривавіших обстрілів міста. Тоді російська армія поцілила по супермаркетах та будівельних магазинах, вокзалу, жилих кварталах. Обстріли не вщухали, тож на місці надавали допомогу пораненим і вивозили їх із-під обстрілів поліцейські. Завдяки своєчасним діям бійців вдалося зберегти життя багатьом людям.

«Я відчуваю відповідальність за усіх жителів, які залишилися в місті та намагаються вижити під обстрілами. Бо останнім часом із неба падає не тільки дощ, а й російські снаряди, бомби та ракети. Нині від правильності моїх дій, від вчасно наданої допомоги залежать життя людей», - каже парамедик.

Поза службою він працює як медик-волонтер.

«Челентано» каже, що повномасштабна війна змінила херсонців, вони стали більш милосердними та готовими прийти на допомогу одне одному, намагаються допомагати медикам та поліцейським на місцях обстрілів.

За словами спецпризначенця, найкращу підтримку та мотивацію він відчуває від рідних, коли бачить, як вони в межах своїх можливостей допомагають ЗСУ, аби пришвидшити перемогу. Поліцейський-парамедик несе службу, щоб наступним поколінням не передати цю війну, щоб діти жили в мирному місті, могли ходити до садочків та шкіл, не ховалися в підвалах і не боялися вийти на вулицю:

«Я вірю в нашу перемогу і в те, що Україна буде розквітати, а наші люди почнуть жити спокійним, тихим, розміреним життям, що возз’єднаються сім’ї, яких розлучила війна, повернуться додому люди, які через російське вторгнення вимушено покинули домівки. Для мене Україна – це моє життя, життя наших дітей…».



Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux