Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
«Палітра відваги»: захисники-поліцейські презентували свої роботи на виставці картин
Опубліковано 04 жовтня 2024 року о 14:40

У стінах Головного медичного клінічного центру МВС України відбулась виставка живопису, де свої творчі доробки представили поліцейські, які проходять реабілітацію після отриманих поранень під час виконання службових обов’язків чи полону.

Втілити артпроєкт у життя стало можливим завдяки спільним зусиллям Нацполіції, головного відомчого шпиталю МВС та благодійного фонду «У матусиних долонях». Відтак на виставці було презентовано понад 50 картин наших захисників-поліцейських.

Керівник медичного закладу Іван Яворський зазначив, що психологічна реабілітація вкрай важлива для кожного бійця, адже сприяє швидшій адаптації до цивільного життя:

«Дякую кожному герою, які наразі проходять реабілітацію в госпіталі, всім, хто наразі на передовій і, звісно, тим, хто особисто долучився до написання цих чудових картин».

У відкритті виставки також взяв участь заступник Голови Національної поліції Сергій Кобець, який привітав поліцейських із Днем захисника та захисниці України та подякував їм за мужність та відданість присязі:

«Я приємно вражений вашими роботами. В них вправно поєднане мистецтво та хоробрість духу. Захоплююсь вами та вашою творчістю».

Сергій Кобець вручив поліцейським від імені Голови Нацполіції подяки та грамоти за сумлінне виконання службових обов’язків під час умов воєнного стану.

Серед нагороджених - майор поліції Вадим Волошин на псевдо Батя. Він отримав поранення ноги у вересні 2023 року в Бахмуті й зараз відновлює своє здоров’я. Зізнається, до сеансів з написання картин долучився одразу, адже раніше розмальовував лише картини по номерах.

«Тут представлені мої дві роботи. Звичайно, не все виходить з першого разу, але загалом дуже цікаво. Під час заняття ми спілкуємося з товаришами. Відчуваю, що стаю спокійніший та перезавантажуюсь. Арттерапія дійсно допомагає», - розповідає Батя.

Створювати картини бійцям допомагають художники. На заняттях вони не лише допомагають захисникам долати стрес чи абстрагуватися, а й дають можливість пізнати себе по-новому. На виставці були представлені роботи на різноманітні теми, такі як: «Море», «Гранат», «Схід сонця», «Сакура» тощо. Кожен відвідувач мав змогу познайомитися з історією створення кожної картини.

Директор благодійного фонду Олександр Перевєрзєв зауважив, що артзаняття - це в першу чергу підтримка ментального здоров’я, що є не менш важливим за фізичну реабілітацію. В комплексі всі ці заходи сприяють швидшому та якіснішому відновленню.

Про своє захопливе заняття та новий досвід розповів поліцейський Олексій Іщук на псевдо Скіф. Чоловік втратив обидві ноги на Донеччині. Наразі він лікується та чекає на протезування за кордоном.

«Малювання – це круте заняття. Ти відволікаєшся, відриваєш нові відчуття. Моя перша картина називається «Море». Раніше ніколи не брав пензлик в руки, втім, вийшло не погано», - поділився емоціями Скіф.

На завершення заходу поліцейські подарували свої картини Сергію Кобцю та Івану Яворському з побажаннями, аби вони прикрасили ними стіни в себе вдома чи на роботі. Як нагадування про віру в майбутнє та Перемогу України.

Департамент комунікації 

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux