Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Одна людина загинула та ще три дістали поранення в результаті російських обстрілів Херсонщини: поліція фіксує наслідки
Опубліковано 11 липня 2024 року о 10:10

Минулої доби по деокупованому правобережжю Херсонської області російські війська гатили з реактивних систем залпового вогню, артилерії, авіації та БпЛА.

Під вогневим ураженням армії рф перебували Херсон, Новодмитрівка, Антонівка, Станіслав, Кизомис, Ясна Поляна, Чорнобаївка, Інгулець, Федорівка, Широка Балка, Берислав, Нововознесенське, Новокаїри, Тягинка, Гаврилівка, Урожайне, Львове та Ольгівка.

У населених пунктах пошкоджено багатоповерховий та 17 приватних будинків, адмінбудівлю, сім вантажних автомобілів, господарську споруду та складське приміщення.

На світанку з артилерії армія рф атакувала Широку Балку. Внаслідок обстрілу постраждало подружжя: 56-річний чоловік та 57-річна жінка отримали мінно-вибухові травми і контузії. У селі снарядами пошкоджено чотири житлові будинки.

Вдень із реактивних систем залпового вогню російські війська обстріляли Інгулець, внаслідок атаки загинув 57-річний місцевий житель. Під час удару чоловік перебував на подвір’ї будинку, куди поцілив ворожий боєприпас. Також травму голови отримав 61-річний місцевий житель. У населеному пункті пошкоджено багатоквартирний та п’ять приватних будинків, чотири вантажні автомобілі й складське приміщення.

росіяни вдарили сімома керованими авіаційними бомбами по населених пунктах Тягинської громади. Потужними вибухами пошкоджено приміщення навчального закладу та територію тваринницької ферми.

Дронами типу «FPV» ворог атакував Новодмитрівку, Новокаїри та Кизомис, пошкоджено господарську споруду.

У Чорнобаївці артилерійським вогнем пошкоджено два приватні будинки.

У Станіславі артилерійський обстріл противника спричинив пожежу сухостою на території фермерського господарства, вогонь швидко загасили.

Вдень російські військові атакували безпілотниками центральну частину Берислава. У місті вибухами пошкоджено адміністративну будівлю, два житлові будинки та три вантажні автомобілі, які вигоріли вщент.

У Херсоні по прибережній зоні Дніпровського та Корабельного районів російські загарбники били з артилерії та БпЛА типу «FPV», пошкоджень зазнав приватний будинок.

На місцях російських ударів працювали профільні служби, які документували та усували наслідки атак.

За минулу добу поліція відреагувала на 323 заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 16 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції

 Херсонської області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux