Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Незламний Бахмут - під нестихаючими обстрілами «Білі Янголи» евакуюють місцевих і доставляють допомогу
Опубліковано 26 січня 2023 року о 11:46

Зруйновані будинки та понівечені вулиці – так зараз виглядає Бахмут. Люди, які продовжують жити в цьому пеклі, перебувають під постійною опікою правоохоронців. Міжнародні волонтери спрямовують місцевим мешканцям гуманітарні вантажі, а група «Білих Янголів» доставляє їх населенню. Крім того, поліцейські займаються евакуацією та допомагають людям вижити в палаючому місті.

Бахмут щодня потерпає від ворожих снарядів. Окупанти б’ють по будинках, інфраструктурі, вбивають мирних мешканців.  Люди, які раніше не наважувались покинути рідні оселі, просять порятунку.

До екіпажу поліції «Білий Янгол» з проханням про евакуацію звернулася літня жінка. Вона проживає в одному з приватних секторів міста, який постійно перебуває під обстрілами. Нещодавно чоловіка пенсіонерки вбило ворожим снарядом. Відтоді її життя перетворилось на суцільний жах. Самотній жінці вкрай важко і вона наважилась покинути рідний дім.

«Був момент затишшя, чоловік вийшов покурити на подвір’я, і в цей момент прилетів снаряд та вибухнув. Чоловіка розірвало. Я не знаю, як це мені пережити, але жити так я вже не можу, мене тут нічого не тримає. Дякую вам, хлопці, що приїхали за мною. Дай вам Бог здоров’я», - каже жінка.

Про евакуацію правоохоронців попросило й подружжя пенсіонерів, які проживають в найбезпечнішому районі міста. «Білі Янголи» забрали жінку з речами, а її чоловік виїжджав на власному авто слідом за броньованою машиною поліцейських, аби не натрапити на ворожі снаряди. Наразі всі евакуйовані перебувають у безпечних регіонах країни.

«До нас дуже часто звертаються волонтери, які мають бажання допомогти жителям Бахмута. Деякі приїздять самостійно та просять супроводити їх, бо не дуже орієнтуються на місцевості і не знають, як вибрати безпечні маршрути пересування. Інші - доправляють допомогу нам, а ми вже доставляємо її людям», - розповідає поліцейський екіпажу «Білий Янгол» Павло Дяченко.

Цього разу правоохоронці роздали місцевим мешканцям продуктові і гігієнічні набори, медикаменти та солодощі для діток, зібрані волонтерами європейських країн. Громадяни з радістю приймали допомогу, адже це єдине, що дозволяє їм триматися. Люди живуть у зруйнованих будинках, підвалах, без комунікацій і зв’язку. Аби приготувати їжу, вони збирають дощову воду, але ні на що не жаліються.

«Як можемо, так і виживаємо. Я в підвалі живу вже 4 місяці. Дякую всім за допомогу. Дякую вам, хлопці, що не забуваєте. Ми віримо в вас. Знаємо,що ви поруч з нами. Бережіть себе!», - говорить на прощання «янголам» місцева мешканка.

Поліція Донеччини та поліцейський екіпаж «Білий Янгол» дякує всім волонтерам і небайдужим громадянам, які допомагають населенню, що мешкає в зоні активних бойових дій. Ми дуже цінуємо вашу підтримку. Разом вистоїмо та переможемо!

Нагадаємо: зв’язатися з евакуаційною групою «Білий Янгол», яка працює на Бахмутському напрямку, можна за номером телефону 066-56-15-102.

Відділ комунікації поліції

Донецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux