Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Нацполіція у співпраці з Veteran Hub долучилась до проєкту кризових комунікацій
Опубліковано 17 липня 2024 року о 14:30

16 липня відбулась панельна дискусія в рамках презентації результатів дослідження команди благодійного фонду «Veteran Hub» щодо покращення ефективності взаємодії поліції та ветеранів і ветеранок. Проєкт впроваджується за підтримки Програми реінтеграції ветеранів, яку реалізує IREX за сприяння Державного департаменту США.


 У заході взяли участь представники підрозділів Нацполіції, Академії патрульної поліції. На презентації були представлені дослідження та рекомендації щодо покращення спеціалізованих комунікаційних навичок поліцейських, які у повсякденній діяльності спілкуються під час викликів із захисниками та захисницями, які тривалий час перебували у зоні бойових дій.

Також йшлося про механізми подолання стереотипів у соціумі щодо ветеранів та ветеранок, впровадження практик їх адаптації під час повернення до цивільного життя та роботи.

Радник зі стабілізаційних питань Посольства США в Києві Метью Джонсон подякував Національній поліції України за активну участь у проєкті та наголосив на важливості навчання поліцейських, які допомагають взаємодіяти та підтримувати ветеранів та ветеранок:

«Світова статистика не дуже втішна, бо після повернення ветеранів та ветеранок до цивільного життя, деякі з них можуть зіштовхуватись з синдромом ПТСР та іншими речами, які можуть негативно впливати на їхнє повернення. І поліцейські є одними з найперших, хто реагує на такі ситуації. Навчання і допомога поліції спрямовані не лише на те, щоб одразу ефективно відреагувати, а для того, щоб надати підтримку, скерувати ветерана чи ветеранку в інші організації, де вони можуть отримати допомогу щодо ПТСР чи стресових станів».

Голова правління та співзасновниця Veteran Hub Івона Костина зауважила, що повернення ветеранів у цивільне життя – це командна робота великої кількості зацікавлених служб і поліція – важлива частина цієї команди.

Вона зазначила, що в рамках проєкту також було досліджено взаємодію у підрозділах, коли ветерани повертаються з війни на службу в поліцію, і комунікують зі своїми побратимами під час виконання посадових обов’язків.

Командир батальйону 2 полку 2 управління патрульної поліції в м. Києві Роман Дьяконов наголосив на важливості набуття таких спеціальних комунікативних навичок поліцейськими для надання допомоги за потреби ветеранам та ветеранкам під час викликів з врахуванням їх фізичного та психологічного стану після повернення із зони бойових дій. 

Також ці знання допоможуть і самим поліцейським, які захищають Україну, для адаптації після повернення на службу. Роман Дьяконов - з 2014 року у складі Збройних сил України брав участь в бойових діях. А після повномасштабного вторгнення вже у складі зведеного загону патрульної поліції звільняв від російських загарбників Миколаївщину, Херсонщину, виконував бойові завдання на Харківщині. Він поділився власним досвідом повернення на службу з війни та особливостями запобігання можливим проблемним питанням у спілкуванні поліцейських з ветеранами та ветеранками під час виконання службових обов’язків.


Департамент комунікації

Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux