Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Сумщині поліцейські здійснюють заходи щодо евакуації населення з прифронтових територій
Опубліковано 16 вересня 2024 року о 12:40

В першу чергу звертають увагу на сім’ї, в яких виховують неповнолітніх дітей. Такі наразі проживають в населених пунктах Глухівської, Есманської, Шалигінської територіальних громад, які знаходяться у безпосередній близькості до кордону з ворогом.

Робота з оповіщення, а особливо організація евакуації – це дуже кропіткий процес. Тут повинно буде все злагоджено організовано та продумано до дрібниць.

Все розпочинається з цільового інструктажу особового складу, який задіяний у цій відповідальній місії. Керівники підрозділів доповідають оперативну обстановку на прикордонні, до кожного доводиться план дій у разі надзвичайних ситуацій.

Кожен поліцейський отримує спеціальні пам’ятки, які містять корисну інформацію для місцевих мешканців, на кшталт того, куди звертатися та що робити для виїзду на більш безпечні території.

Наряди поліції здійснюють поквартирний обхід помешкань, де під час спілкування з місцевими жителями наголошують на необхідності виїзду громадян туди, де безпечно. Окрім цього, мобільні автопатрулі за допомогою гучномовців проводять загальне оповіщення громадян. Наразі у Глухові працює координаційний штаб з організації обов’язкової евакуації. Тут кожного дня приймають заявки від людей та допомагають з виїздом. За словами керівника штабу Ірини Терещенко велика кількість людей вже зареєструвалася і виїхала в різні куточки нашої країни:

«Евакуацією громадян з прикордонних територій займаються поліцейські спецпідрозділу «Білий Янгол». Вони отримують список сімей з конкретними адресами, які першими підлягають тимчасовому відселенню. Перед ними стоїть завдання добратися до таких людей та пояснити про необхідність евакуації з огляду на безпекову ситуацію в регіоні. Їдучи в напрямку російського кордону задля зустрічі з людьми вони не знають що чекає їх попереду. Там, де вони працюють немає світла та зв’язку. У ці села не надаються соціальні послуги та не здійснюється належне медичне обслуговування. Навіть хліб сюди довозять лишень два рази на тиждень».

Наразі ситуація з евакуацією у селах Есманської громади важка. Поліцейським підрозділу «Білий Янгол» доводиться буквально вмовляти людей залишати ці небезпечні території. Адже кожен мотивує свою відмову тим, що не хоче залишати своє господарство, тварин і своє майно. Але майже кожного разу працівники евакуаційної групи розповідають про ризики та відповідальність, яку несуть батьки перед дітьми, а також про те, що ситуація може несподівано загостритися, а евакуація потрібна кожному, хто зараз проживає на цих територіях.

Тож, закликаємо мешканців прикордонних громад зробити вибір в сторону збереження свого життя та життя власних дітей. Для евакуації телефонуйте на цілодобовий номер гарячої лінії спецпідрозділу поліції «Білий Янгол» за номером 0502521288.


 

Відділ комунікації поліції Сумської області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux