Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Сумщині посадовці «купили» приміщення для дитячого будинку сімейного типу, завдавши збитків державі більш ніж на мільйон гривен
Опубліковано 30 березня 2019 року о 15:15

Нагадаємо: посадовці Роменської міськради, власник будинку та посередник уклали угоду про купівлю-продаж  житла, не тільки значно збільшивши житлову площу, а й завищивши ціну. Наразі розслідування, проведене слідчими Роменського відділу поліції щодо них, завершено. Обвинувальний акт стосовно всіх фігурантів затверджений Роменською місцевою прокуратурою та направлений до суду.

За матеріалами Управління захисту економіки в Сумській області слідчими Роменського відділу поліції встановлено, що в грудні 2017 року за рахунок коштів із Держбюджету України виконавчим комітетом міської ради  придбано у райцентрі в комунальну власність житлове приміщення для функціонування дитячого будинку сімейного типу.

Вартість купленого будинку склала майже 2 млн грн. Однак згідно висновків експертів, стан придбаного житлового будинку та його площа не відповідають заявленим вимогам, окрім того його вартість завищена на 1 млн 17 тис грн.

На лаві підсудних опинились заступник міського голови та начальник служби у справах дітей виконавчого комітету міськради. Вказані посадовці під час купівлі житла не залучили відповідних спеціалістів для проведення обстеження і складання актів, а лише на підставі недостовірних документів, які надали власник будинку та посередник, придбали приміщення.

Дії заступника міського голови кваліфіковано за ч. 5 ст. 27,  ч. 4 ст. 190 (пособництво в заволодінні чужим майном шляхом обману та зловживання довірою, вчинене у великих розмірах), ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Відповідатимуть перед судом і власник будинку та посередник, які за попередньою змовою між собою та заступником міського голови з метою привласнення коштів підробили необхідні документи - зокрема, вказали навіть неіснуючу житлову кімнату, збільшили житлову площу зі 101 м2 до 166 м2, відповідно завищивши вартість.

Власник будинку відповідатиме за ч. 4 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою, вчинене у великих розмірах), ч.ч. 1, 3, 4 ст. 358 (підроблення документів) КК України, посередник – за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 (пособництво в заволодінні чужим майном, вчинене у великих розмірах) КК України.

Заступнику міського голови, власнику будинку та посереднику загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Начальнику служби у справах дітей інкриміновано ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) КК України. Посадовець може провести за ґратами п'ять років.

Відділ комунікації поліції Сумщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux