Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Рівненщині усі громади Дубенського району матимуть поліцейських офіцерів
Опубліковано 27 вересня 2022 року о 17:12

Уже невдовзі Дубенщина стане першим районом, де буде забезпечена присутність поліцейського офіцера в кожній територіальній громаді. Реалізовуватиметься безпекова ініціатива в рамках впровадження однойменного проєкту та реформування системи реагування поліції на звернення громадян, ініційована керівництвом Нацполіції України.

Сьогодні, 27 вересня, під час наради за участю голови Рівненської ОВА Віталія Коваля начальник ГУНП в Рівненській області Олексій Камишанський підписав меморандум про співпрацю і партнерство із 12 головами територіальних громад Дубенського району.

ми – тут: на рівненщині усі громади дубенського району матимуть поліцейських офіцерів

«Ми продовжуємо впроваджувати на Рівненщині один із найуспішніших проєктів «Поліцейський офіцер громади». А зараз наш регіон, зокрема Дубенський район, став пілотним у реалізації чергового етапу реформування поліції, — зазначив Олексій Камишанський. — Передусім, ми маємо забезпечити в достатній кількості поліцейськими офіцерами усі територіальні громади, аби вони якісно надавали послуги, забезпечували правопорядок і дбали про безпеку кожного громадянина. Ми беремо на себе зобов’язання навчити, надати транспорт і все необхідне для роботи. Відтак, спільно із владою, органами місцевого самоврядування працюватимемо над тим, щоб криміногенна ситуація покращувалася».

Відповідно до визначеного навантаження Дубенський район необхідно додатково укомплектувати 20 посадами поліцейських офіцерів громад. Із 10 жовтня цьогоріч буде оголошено конкурс, а в листопаді відбудуться співбесіди з кандидатами.

Навчання ПОГи проходитимуть упродовж 2,5 місяців у вищому навчальному закладі з урахуванням та відповідно до сучасних світових тенденцій у правоохоронній діяльності. А вже орієнтовно наприкінці лютого 2023 року кожна громада буде забезпечена поліцейськими офіцерами громад.

Крім того, реформування системи реагування поліції на звернення громадян передбачає також збільшення кількості патрульної поліції на території Дубенщини, яка опрацьовуватиме повідомлення громадян, а безпосередньо з громадою і у громаді працюватиме поліцейський офіцер.

«Це буде єдина уніфікована модель оперативного та якісного реагування на заяви та звернення громадян, яка згодом охопить інші райони області та запрацює по всій країні», — додав керівник поліції Рівненщини Олексій Камишанський.

Як підсумував Віталій Коваль, сьогоднішнє підписання меморандумів — ще один приклад синергії влади та правоохоронців, важливий крок назустріч жителям нашого краю у створенні безпекового середовища і внесок у наближення нашої Перемоги.

Відділ комунікації поліції Рівненської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux