Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
На Одещині запрацювала ще одна система «Custody Records»
Опубліковано 03 липня 2023 року о 12:44

Система контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності, що відповідає європейським стандартам, запрацювала в Одеському районному управлінні поліції № 2. Вона покликана забезпечити правові гарантії затриманим особам, зменшити ризики виникнення конфліктних ситуацій, а також убезпечити поліцейських від безпідставних звинувачень у протиправних діях.

На презентації «Custody Records» були присутні очільник поліції Одещини Іван Жук, начальник Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України Руслан Горяченко, заступник начальника Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України Володимир Захаренко, начальник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер, голова Біляївського районного суду Сергій Драніков, в.о. керівника Біляївської окружної прокуратури Роман Тактаров, голови ОТГ Одеського району.

«Одеське районне управління поліції № 2 – другий територіальний підрозділ поліції Одещини, в якому ми запроваджуємо автоматизовану систему відеонагляду для захисту прав затриманих та поліцейських. У планах до серпня запустити «Custody Records» ще в двох підрозділах. Попри труднощі воєнного часу спільними зусиллями ми продовжуємо реалізовувати безпекові та правозахисні проєкти. Цей проєкт важливий для нас, бо дає можливість створити безпекове середовище для затриманих та запрошених до підрозділу поліції осіб. Водночас він убезпечує і самих поліцейських від неправдивих звинувачень у перевищенні свої службових повноважень», - зазначив начальник ГУНП в Одеській області Іван Жук під час огляду підрозділу поліції після його цифрової трансформації.

Начальник Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України Руслан Горяченко наголосив на стрімкому впровадженні на Одещині пілоту «Custody Records», зазначивши: «Приємно бути тут вдруге за такий короткий проміжок часу. Поліцейські стали дуже багатофункціональними. Ми разом із ЗСУ несемо службу там, де активні бойові дії, забезпечуємо безпеку і відвойовуємо наші території. Так само як і раніше поліцейські забезпечують безпеку наших громадянам. Але крім цього, ми ще й впроваджуємо проєкти, і це один з проєктів Нацполіції, який розвивається на теперішній день. Система «Custody Records» дає можливість забезпечити безпекове середовище саме на території підрозділу поліції».

Розповідаючи присутнім про принципи роботи «Custody Records», поліцейські наочно продемонстрували алгоритм дій на кожному етапі роботи з громадянами, показали як цифрова система відеонагляду фіксує все, що відбувається із людьми у підрозділі поліції від моменту потрапляння в будівлю, впродовж усього часу їхнього перебування у якості потерпілих, свідків чи підозрюваних. Правоохоронці наголосили, що впровадження цієї системи є важливим кроком до європейського рівня поліцейських послуг, дотримання законності і прав людини.

Нагадаємо: перша система «Custody Records» на Одещині була запущена у Роздільнянському районному відділі поліції на початку червня.


Поліція Одеської області 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux